ZAVRŠIO CRO A PORTER

Je li Bojana Gregorić pokazala previše na modnoj pisti?

21.10.2012 u 00:00

Bionic
Reading

Za odličnu završnicu jubilarnog, dvadesetog po redu modnog spektakla Cro A Porter, u subotu navečer u zagrebačkom West Gateu bili su zaslužni Matija Vuica, Teo Perić za MAK, Zigman i brend Lokomotiva iza kojeg stoje Luka Grubišić i Lana Puljić

Lokomotiva je novi modni brend koji su prvi put predstavili naš poznati dizajner Luka Grubišić i njegova djevojka Lana Puljić. Kao što su i obećali, na pistu su donijeli nosive komade visoke kvalitete, a cijela je kolekcija svojevrsni miks vintage odjeće i tekućih trendova. Haljina za haljinom – bila je to najduža revija večeri – išla je u prilog vitkim djevojkama i ženama koje vole istaknuti ženstvenost na damski način. Lokomotiva bi, naglašavaju autori, trebala biti cjenovno pristupačniji brend, što znači da vam za ovaj dizajnerski potpis valja izdvojiti oko 1000 do 1800 kuna kad su u pitanju haljine. Našlo se tu i majica s printom, metalnoga nakita te remenja.

Odlične hlače i duboko dekoltirani frak iz ove kolekcije na pisti je i više nego hrabro nosila glumica Bojana Gregorić.

Duboke prljave boje - maslinasto zelena, zeleno siva, tamnoplava, bordo i ljubičasta - zaokret su Matije Vuice u tamniju stranu izričaja, no jednako očaravajućeg kao i u prethodnoj ljetnoj kolekciji u svijetlim tonovima.

Najnježnija svila – što nabrana, što prozirna i glatka uz tijelo, izrešetana svjetlucavom čipkom – ma svaka je haljina odražavala prepoznatljiv Matijin pečat, a opet donijela to nešto uzbudljivo novo što uvijek mami njezine klijentice. Ovoga puta njezina je draperija ležala nisko na boku, golicala maštu, a nakit preko lica jasno je upućivao na gipsy look. Nevjerojatno dobro i elegantno izgledale su manekenke u ovim kreacijama, s obzirom na činjenicu da su hodale – bose.

Teo Perić za MAK
modnoj publici iz sezone u sezonu mami osmijeh na lice, a nikoga nije iznevjerio ni ovoga puta. Duge cvjetne haljine nose se s bezbrižnom lakoćom danju i navečer. Haljine u tri sloja i tri boje pristajat će svakoj građi, pelerinice će osvježiti i najdosadniji stajling!

Hlače s preklopom na bokovima dovoljno su posebne za žene koje vole 'pomaknutu' jednostavnost, a njegove suknje koje su sprijeda malčice kraće nego otraga, dale su novi smisao trendi asimetriji.

Zigman
je i opet uspio dati najbolje od sebe – njegove glamurozne djevojke iduće će toplije sezone odisati i disco sjajem, i urbanim štihom, i seksipilnim nehajem. Što otprilike znači: nosit će sive minice ispresijecane kakvim svjetlucavim srebrnim umetkom i još jednom kričavo svjetlucavom trakicom, uz to će nositi kratki i slatki puloverić, vuneni i jednako šareni. Ni usko ni dekoltirano, prema novim trendovima, a tako slatko i privlačno.

Pokazao je i dvobojne, srebrno ružičaste hlače do pola listova, odlične sakoe različitih dužina, nekoliko dugih haljina spojenih velikim kopčama. A njegove su uske mikro mini haljine dugih rukava vapile za kojim centimetrom, no Zigman je njima izazvao slatki nemir, kakav uvijek voli ubaciti među svoju publiku.