jednostavno i efektno

Japanke kao najtrendi ljetne cipele: Hit modeli odlično se slažu sa svakom kombinacijom i baš svi ih žele u ormaru

21.06.2021 u 14:38

Bionic
Reading

Odbrojavanje dana do ljetnog odmora i uživanja u ljetnim radostima ne znači da i ljetni modni stajlinzi moraju biti na čekanju. Ove sezone apsolutni trend su cipele japanke, a ovi modeli odlično se slažu s ljetnim modnim kombinacijama

I dok su klasične japanke obuća broj jedan na plaži i u šetnjama uz more, u gradu su pravi hit cipele japanke nosive nekoliki sezona uz gotovo sve ljetne kombinacije. Japanke su naziv dobile po Japanu, zemlji iz koje dolaze i gdje su prvotno nošene kao unisex obuće, a mnogi su vrlo brzo prisvojili ovaj model cipela koji je hit svake ljetne sezone.

Odlično se slažu s trendi haljinama, kako midi, tako i maksi modelima, nenametljiv dizajn paše uz poželjne cvjetne printeve, a odlično izgledaju i uz culotte hlače. I dok su za plažu i bikini najbolji izbor klasični modeli japanki, za gradske šetnje birajte između ova dva modela s kojim je nemoguće pogriješiti.

  • +5
Japanke Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Japanke s platforma potplatom

Jedan od najpopularnijih modela ljetnih cipela prošle godine vladavinu će nastaviti i ove sezone. Mnogima je za oko zapeo praktičan, i vrlo nosiv model 'Ginza' brenda The Row koji izrađen od kože u crnoj boji dolazi s manjom platformom.

Kombinacija japanki i sandala s potplatom čini odličan izbor za dnevne modne kombinacije te neodoljivo podsjeća na popularni trend koji je vladao 90-ih.

Japanke s potplatom zavladale su modnim pistama na revijama Jacquemusa i Copernija, a Stella McCartney predstavlja ih u udobnom, pomalo sportskom gumenom izdanju.

Tanga japanke sandale

Stilski dotjerane japanke s malom potpeticom nosi novi trend ove sezone, već model koji već nekoliko godina osvaja zaljubljenike u modu.

Klasične japanke kakve poznajemo ne smatraju se pretjerano modnom obućom, no njegov sestrinski model s visokom potpeticom, koji nosi naziv tanga sandale, uspio je postati veliki modni trend.

Ovoga ljeta supermodeli ga jednostavno obožavaju, a profinjeni dizajn odlično se slaže s elegantnim haljinama, kombinezonima i kratkim hlačama. U kolekcijama za proljeće i ljeto 2021. godine ove modele predstavili su brendovi kao što su Acne, Miu Miu i Aeyde, koji su redizajnirali vladajuće trendova devedesetih i ranih 2000-ih.

Slavne dame u tanga sandalama Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / The Mega Agency / Profimedia