GLUMICA, ALI I AKTIVISTICA

Jane Fonda novo je zaštitno lice Guccijeve kampanje

  • Autor: N. Sa.
  • Zadnja izmjena 16.06.2020 23:25
  • Objavljeno 16.06.2020 u 23:25
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Mark RALSTON / AFP / Profimedia

Zvijezda serije 'Grace & Frankie', 82-godišnja Jane Fonda odabrana je, zajedno s glazbenicima Lil Nas X-om i King Princess, japanskim umjetnikom Miyavijem i ekologom Davidom de Rotschildom da bude zaštitno lice najnovije kampanje slavnog talijanskog brenda visoke mode Gucci i njihove nove kolekcije 'Off the Grid'

Da čelnici Guccija nisu odlučili u novoj kampanji koristiti reciklirane, ali i organske materijale, 82-godišnja Jane Fonda vjerojatno nikada ne bi pristala postati zaštitno lice kolekcije 'Off the Grid', zajedno s reperom Lil Nas X-om, pjevačicom King Princess, japanskim umjetnikom Miyavijem i ekologom Davidom de Rotschildom.

Slavna petorka postala je tako zaštitni znak najnovije kampanje slavnog talijanskog brenda visoke mode, a na fotografijama Jande Fonda pozira s predimenzioniranom žutom torbom (11.350 kuna) i žutim tenisicama (4.600 kuna).

Kampanju je snimio Harmony Korine pod kreativnom palicom Alessandra Michele. Cijela kolekcija uklapa se u ono o čemu Jane Fonda odavno govori i za što se bori kao aktivistica za klimatske promjene. Inače, slavna glumica poznata je po tome kako svoju odjeću rado i često ponovno nosi, osobito raskošne haljine u kojima se pojavljuje na crvenim tepisima, kao i da zagovara da ljudi prestanu kupovati i gomilati robu, čime štete svijetu. Uz sve to, uhićena je u posljednje vrijeme već najmanje tri puta tijekom sudjelovanja na demonstracijama Friday Fire Drill.