SASVIM LAKO

Izgledajte mlađe uz 12 malih trikova

09.06.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Svakodnevno smo u žurbi, zaokupljeni raznim obavezama, pa često propuštamo odvojiti malo vremena za sebe. Nažalost, takav ritam života ponekad se na nama vidi i više nego što bismo željeli. Uz 12 savjeta koji ne predstavljaju veliko odricanje, možete izgledati bolje i mlađe

Uzimajte vitamin D

Vitamin D važan je za bolje pamćenje, ljepšu kožu, kosti i arterije te pomaži u borbi protiv kancerogenih bolesti. Većina nas ne uzima dovoljno vitamina D pa se pobrinite da ga dobijete dovoljno prehranom ili dodacima. Redovito konzumiranje vitamina D može vas pomladiti za devet godina i četiri mjeseca.

Pazite na brojke

Ako pazite na obujam struka, krvni tlak, šećer u krvi i kolesterol te ostanete u zdravoj zoni, možete biti na duplom dobitku. Kako? Osim što ćete biti zdraviji, možete izgledati mlađi za 19 godina i osam mjeseci!

Ostanite u kontaktu

Nemojte zaboraviti obitelj i prijatelje. Budite s njima u kontaktu bilo putem e-maila, telefonom ili kroz druženja. Okruženi dragim ljudima možete skinuti osam i pol godina.

Ne zaboravite voće i orašaste plodove

Voće i orašasti plodovi ukusni su i savršeni za grickanje. No, još je važnije da čuvaju vaše srce, pamćenje te pomažu održavanju kilaže. Ako svakodnevno jedete voće i orašaste plodove, možete vratiti šest godina i četiri mjeseca.

Smanjite stres

Stres dolazi u više oblika i ponekad može biti koristan. Ipak, onaj negativni stres može vas polako uništavati i izjedati iznutra. Postoji više načina borbe protiv stresa, poput meditacije ili vježbi opuštanja. Oslobađanjem od stresa možete izgledati za jednu godinu i sedam mjeseci mlađe.

U prehranu uvedite cjelovite žitarice

Cjelovite žitarice imaju više vlakana i hranjivih tvari te pomažu da ostanete zdravi i lakše vodite borbu s viškom kilograma. Ako svaki dan konzumirate cjelovite žitarice možete biti mlađi za dvije godine i šest mjeseci.

Razmišljajte pozitivno

Kada ste dobro raspoloženi i razmišljate pozitivno, pomažete tijelu da ostane vitalno. Dobre vibracije mogu vas učiniti mlađima za čak pet godina i dva mjeseca.

Struk je mjerilo zdravlja
Hodajte

Ako odvojite pola sata dnevno za šetnju, osim mlađeg izgleda imat ćete još neke koristi. Kretanjem si osiguravate dodatnu energiju, čvršće kosti i mnoge druge koristi jer možete s umornog lica i tijela izbrisati dvanaest godina.

Spavajte

Potrudite se da spavate dovoljno jer, osim što ćete imati snage i biti odmorniji, lakše ćete održavati liniju. Ako budete spavali najmanje šest sati svaku noć, san bi vam mogao pomoći da izgledate tri godine i četiri mjeseca mlađi nego što zaista jeste.

Vježbajte s utezima

Takva vrsta vježbanja oblikuje vaše mišiće i pomaže da kosti budu čvršće. Probajte vježbati desetak minuta na dan nekoliko puta u tjednu i možete izgledati mlađe dvije godine i šest mjeseci.

Pazite na zdravlje zuba

Zdravi zubi i desni pomažu da vaš imunosni sustav bude u top formi. A to nas vodi do činjenice da tada tijelo može funkcionirati kako treba. Čišćenje zuba sprečava gubitak i bolesti, a to vas može učiniti čak šest godina i jedan mjesec mlađima.

Pronađite hobi

Pronađite vremena i naučite raditi nešto što vas je oduvijek zanimalo. Upišite neki tečaj keramike, stranog jezika ili primjerice glazbenu školu. Mentalno zdravlje također je važno da biste se osjećali i izgledali mlađe.