PRAVA OVISNOST

Izaziva li i vama odvjenost od mobitela tjeskobu?

13.03.2014 u 12:11

Bionic
Reading

Istraživanja su pokazala kako bismo trebali ograničiti upotrebu uređaja sa zaslonom prije počinka – televizije, mobitela i tableta - jer njihova svjetlost povećava budnost i otežava spavanje

Na ovaj savjet mnogi nisu spremni, jer se ne žele odreći svoje omiljene igračke ili 'poslovnog savjetnika'. Biste li mogli izdržati bez ovih uređaja – općenito?!

Najnovije globalno istraživanje pokazalo je kako čak 53 posto vlasnika gadgeta osjeća tjeskobu kada nisu u mogućnosti koristiti svoj omiljeni uređaj, a kada su prošli 'tehnološki detoks', to im je iskustvo bilo 'jednako stresno kao posjet stomatologu ili vjenčanje'. Softverska tvrtka FrontRange anketirala je više od 800 korisnika pametnih telefona diljem svijeta kako bi analizirala korištenje elektronike i ovisnost o njoj.

'Nažalost, nezdrave veze s tehnologijom, u koju spadaju mobiteli, računala i igrice, mogu imati destruktivne posljedice: tjelesne i psihološke', objasnio je Richard Graham iz londonske Bolnice Capio Nightingale za mentalne bolesti.

Više o ovoj temi pročitajte na stranicama Ordinacija.hr.