NAJSEKSIPILNIJI HRVAT

Ivan Herceg: Nemam djevojku, čekam kemiju

18.01.2011 u 11:01

Bionic
Reading

Tridesetogodišnji filmski, TV i kazališni glumac u profesionalnom smislu napravio je više nego što do te dobi treba i, uza sve, okitio se titulom najseksi Hrvata u 2010. na našem portalu, nema predrasuda prema razgolićivanju i poljupcima pred kamerama, ali još uvijek čeka srodnu dušu koja će ga osvojiti smislom za humor, otvorenošću, inteligencijom i faktorom iks

Čime ste trenutno najviše poslovno okupirani (sad i u narednom periodu)?
Trenutno sam poslovno okupiran snimanjem dramske serije Nove TV 'Najbolje godine', gdje me gledatelji mogu vidjeti u ulozi novog lika – Dine. Svaki slobodni trenutak koristim za odmor, druženje s obitelji i prijateljima.

S kojim se likom iz sapunica i filmova u kojima ste glumili najviše identificirate i zašto?
Ovo pitanje se glumcima često postavlja, no mogu reći da se ni s jednim likom dosad nisam identificirao. Svi likovi koje sam igrao su mi dragi, svaka uloga je zanimljiva na svoj način i od svake sam ponešto naučio i izašao drukčiji i bogatiji za neko novo iskustvo.

Jesu li vam problem u poslu poljupci s partnericama, razodijevanje i(li) scene seksa?
Svoj posao obavljam kao profesionalni glumac, tako da mi sve ono što se od mog lika zahtijeva na sceni ne predstavlja problem. Ako uloga zahtijeva razodijevanje i ako je radnjom opravdano da se pokažu dijelovi tijela kako bi se stavio naglasak na osobnost tog lika i sam sadržaj serije, filma ili predstave, onda nijedan glumac ne bi trebao imati problem sa skidanjem. Ista stvar je i oko scena seksa, poljubaca, sve je to dio glumačkog posla.

Kako je nositi se s neslužbenom titulom jednoga od naših najseksipilnijih glumaca, odnosno najpoželjnijih hrvatskih neženja?
Bilo kakva titula hvale je vrijedna, pa tako i ova, kako kažete, neslužbena. Međutim, ne obraćam previše pažnje na njih.

Imate li djevojku?
Nemam.

Kakva vas žena može osvojiti?
Mora se dogoditi neka kemija. Može me osvojiti smislom za humor, otvorenošću, inteligencijom, no nekako mislim da je prvenstveno bitan onaj neki faktor iks, nešto što će me privući, a to može biti zapravo bilo što… Bitna je kemija koja se dogodi između dvije osobe.

Koje su vaše novogodišnje odluke?
Novogodišnje odluke inače ne donosim, cijeli život nastojim napredovati u svakom pogledu. Tako ni ove godine nisam zacrtao ništa specifično što bih, eto, baš u ovoj godini morao ostvariti, popraviti ili nešto što bih trebao, a nisam, primjerice, pokušavao dovesti u red i prijašnjih godina.

Gdje ste proslavili Novu godinu?
U jednom zagrebačkom klubu.

Kojim sportom se inače bavite i planirate li ići na skijanje?
Ne planiram odlazak na skijanje. Od sportova se, inače, koliko mi to obaveze dopuštaju, bavim tenisom, košarkom, stolnim tenisom, a volim otići i na trčanje ili u teretanu.

Ivan Herceg kao Dino u 'Najboljim godinama'