PETRA DUGANDŽIĆ:

'Ivan Herceg bio je fatalan za mene'

06.12.2011 u 07:20

Bionic
Reading

Za ulogu u predstavi 'Amateri' 35-godišnja glumica Petra Dugandžić osvojila je nagradu Hrvatskog glumišta za najbolju sporednu ulogu. Petra također snima popularnu sapunicu 'Larin izbor' u kojoj utjelovljuje lik negativke Lole. Priznaje da joj mnogo posla godi i da je sretnija no ikad bez obzira na to što je u srpnju ove godine raskinula zaruke s tri godine mlađim zaručnikom, privatnim sportskim trenerom Ivanom Pavlovićem

U razgovoru za časopis Extra Petra je rekla da uživa u svakom žanru svog posla. 'Na snimanju 'Larina izbora' uživam u pozitivnoj atmosferi među kolegama i sa svakim pojedinim članom ekipe. Svi smo postali kao mala obitelj i koliko god naporno radili, uvijek se nađe mjesta za zabavu i smijeh. Nervoze, zavisti i negativne energije po mom iskustvu s njima zaista nema, jednako kao i s ekipom 'Amatera'. S mojim mušketirima i malom, ali vrijednom mašinerijom kazališta KNAP', kazala je lijepa glumica koja vjeruje da ju je atraktivan fizički izgled samo donekle odredio, s obzirom na uloge koje joj se nude.

'No i tu nemam prigovora - svjesna sam svog fizikusa i davno su prošle godine sanjarenja o tome da ću igrati, primjerice, Shakespeareovu Juliju. Mislim da upravo zato moje vrijeme tek dolazi', govori Petra i dodaje da bi za intrigantnu ulogu pristala na bilo kakvu fizičku promjenu.

Muške komade odjeće lijepa glumica, kaže, posuđuje isključivo za neplanirano spavanje ili doručak, a kao slobodna žena osjeća se dobro.

'Nisam se ni unutar te veze osjećala sputano, daleko od toga da mi je bilo manje zabavno. Jednostavno je sad onako kako treba biti. Reći ću samo da sam sretna', govori Petra koja je ranije bila u vezi s Ivanom Hercegom koji slovi za najprivlačnijeg muškarca u državi. Na pitanje je li doista toliko fatalan Petra odgovara da je to nemoguće definirati.

'Ivan ima neku energiju koju si ni ja sama, dok smo hodali, nisam mogla racionalno objasniti. Ne samo da je lijepo lice, već je pomalo mističan i zna kako zavesti. Bio mi je fatalan, kao što vjerujem da je bio svakoj svojoj djevojci. Sad kad smo prijatelji i kolege, gledam ga drugim očima. Ali razumijem pripadnice nježnijeg spola koje mu ne mogu odoljeti', zaključuje Petra.