KADA SAN POSTANE STVARNOST

Iva Steinbauer: 'Evo kako sam pokrenula svoj „slatko-slani“ business'

07.10.2020 u 09:14

Bionic
Reading

Kad su ljudi mladi, puni ambicija i inovativnih ideja, nerijetko se upuštaju i u poduzetničke vode. Tako je i naša sugovornica Iva Steinbauer, nakon godina rada u financijskom sektoru, odlučila svoj san pretvoriti u stvarnost i te 2017. godine osnovati tvrtku JOLIE MAISON d.o.o. za proizvodnju svježih pekarskih proizvoda i slastica

Budući da su njena prava strast slastice i kisela tijesta, Iva se usavršavala u pekarstvu i slastičarstvu te se specijalizirala za izradu domaćih artisan proizvoda i francuskih klasika entremets, deserata koji spajaju tradiciju izrade i moderno oblikovanje slastica. „Tada je i krenula ideja za osmišljavanje vlastitog slatko-slanog koncepta – projekta „Pierre sweet escape“ koji se temelji na procesima i sirovina domaćeg podrijetla, uz dodatak belgijskih i francuskih čokolada te talijanskih orašida.“, govori nam Iva te napominje da umjesto aditiva za svoje proizvode isključivo koristi tzv. kisela tijesta.

Iva je svoj projekt razvijala kroz četiri investicijske faze. Dok su se prve tri faze odnosile na analizu potrebne opreme i uređaja, specijalističko školovanje te završno uređenje i puštanje u rad proizvodnog pogona, za četvrtu, završnu faza opremanja pogona i prostora Iva je zatražila i dobila ESIF mali investicijski zajam. „Zahvaljujući zajmu opremila sam svoj proizvodni pogon specijalističkom opremom za proizvodnju artisan pekarskih proizvoda na bazi kiselog tijesta i opremila slastičarnicu.“, ističe Iva.

Završna faza ukupne je vrijednosti od 443 tisuće kuna. ESIF zajam iznosi oko 372 tisuće kuna, a vlastito učešće oko 71 tisuću kuna, uz rok otplate od 10 godina, s počekom od godinu dana i s kamatnom stopom od 2%. „To je računica kojom se ostvaruju snovi!“, zaključuje Iva.