PRIJEDLOG ZA RUČAK ILI VEČERU

Jednom kada probate recept za zapečenu brokulu i cvjetaču, uvijek ćete ga rado iznova pripremati

17.03.2021 u 12:55

Bionic
Reading

Koliko god se trudili svojim ukućanima pripremiti ukusan i zdrav obrok, ima dana kad jednostavno ne stižete odraditi sve obaveze, a uz to još i provoditi sate uz štednjak. Brzinski i nutritivno bogati recepti su spas u takvim situacijama, a danas vam donosimo upravo takav jedan recept koji obiluje vlaknima. Glavne zvijezde su brokula i cvjetača koje u kombinaciji s malo brašna, mlijeka i sira postaju najukusniji ručak ili večera za cijelu obitelj. Jelo možete poslužiti i kao prilog uz meso i ribu, a jednom kada ga probate, uvijek ćete ga rado iznova pripremati

Zapečena brokula i cvjetača

Sastojci

  • 500 g brokule
  • 500 g cvjetače
  • 2 žlice mlijeka
  • 1 glavica luka
  • maslac
  • 2 paprike
  • 1 žličica soli
  • 2 rajčice
  • Ulje

Za punjenje:

  • 3 jaja
  • 2 čaše mlijeka (400 ml)
  • 1 žličica soli
  • 5 žlica maslinovog ulja (30 ml)
  • Brašno 130 g
  • češnjak u prahu
  • Sir 100 g

Priprema

1. Operite i usitnite brokulu i cvjetaču na manje cvjetove. Prebacite u lonac, dodajte vode tako da prekrije povrće, dvije žlice mlijeka i sol pa kuhajte dok povrće ne omekša.

2. Luk narežite na komadiće pa ga kratko popržite u tavi na malo otopljenog maslaca.

3. Operite papriku i rajčicu pa ih narežite na komadiće.

4. Nauljite vatrostalnu posudu pa dodajte ocijeđenu brokulu i cvjetaču, preprženi luk, papriku i rajčicu.

5. U posudi izmutite jaja i mlijeko, a zatim i sol, ulje, češnjak u prahu i brašno. Smjesu prelijte preko povrća te po vrhu posipajte ribani sir. Pecite 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

U slast!