BRZO, A UKUSNO

Indira otkrila svoj recept za pitu s jabukama koja će vam uspjeti čak i ako niste pretjerano vješti u kuhinji

02.05.2020 u 14:02

Bionic
Reading

Dok pauzira od koncerata, Indira se posvetila svom drugom poslu - dizajnu namještaja i sprava za vježbanje, ali i svakodnevnim kućanskim poslovima kao što su pospremanje i kuhanje. Poput prave domaćice pjevačica je zasukala rukave i bacila se u pripremu deserta. S pratiteljima na Instagramu Indira je podijelila recept za brzu i jednostavnu pitu od jabuka

U videu koji traje 2 minute i 23 sekunde, Indira Levak je svojim pratiteljima otkrila kako priprema slasnu pitu od jabuka u kojoj uživa kada se zaželi nečeg slatkog. Ukoliko se odlučite za pripremu ovog kolača, znajte da ćete u njemu moći uživati bez grižnje savjesti, obzirom da nije toliko kaloričan kao većina kolača.

Sve što vam je potrebno za pripremu pite od jabuka je pleh veličine 25 puta 35 centimetara, 1,5 kilogram naribanih jabuka, 2 čaše griza, 2 čaše brašna, 1 čaša šećera, prašak za pecivo, žličica cimeta, vanilin šećer, 150 grama margarina te po želji dodatnu količinu šećera koj aće vam biti potrebna za najev. Indira je za doziranje namirnica koristila šalicu u koju stane otprilike dva decilitra.

Postupak

1. Pomiješajte griz, brašno, šećer i prašak za pecivo.

2. Pleh za pečenje obložite papirom te ga zamastite maslacem.

3. U jabuke dodajte cimet, vanilin šećer te šećera po želji, ovisno o tome koliko želite da kolač bude sladak. Sve promiješajte.

4. U pleh prvo stavite 1/3 smjese s brašnom pa polovicu nadjeva. Zatim ponovno rasporedite 1/3 smjese s brašnom te na to ostatak jabuka. Za kraj dodajte preostali dio smjese s brašnom.

5. Prelijte kolač sokom od jabuke koji je ostao na dnu zdjele te na vrh kolača poslažite listiće margarina.

5. Kolač pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 35 minuta.

U slast!