KONAČNO!

Idućeg tjedna stiže kultna serija 'Glee'

03.02.2011 u 15:53

Bionic
Reading

Idućeg tjedna, točnije u petak, 11. veljače, Hrvatska televizija počinje s prikazivanjem hvaljene i višestruko nagrađivane serije 'Glee' o raspjevanim i rasplesanim učenicima iz srednje škole McKinley

Riječ je o američkoj teen seriji koja je u svijetu postigla golem uspjeh i osvojila brojne nagrade.

Serija prati optimističnog srednjoškolskog profesora koji pokušava transformirati školsku glazbenu grupu (Glee Club) i potaknuti tu raznoliku skupinu izvođača da dospije na najprestižnije državno natjecanje.

Hrvatskim će gledateljima svakako biti dobra preporuka to što je Glee trenutno najveća TV senzacija u Americi. Serija je toliko oduševila Amerikance, pa kao popratni materijal već izdaje glazbene CD-e koji se penju na vrhove top-ljestvica, glumci gostuju na raznim koncertima i televiziji, mnoge glumačke zvijezde se bore za gostujuće uloge. Pjesme koje su birane za serijal pravilan su omjer trenutačnih hitova i evergrina, tako da zbor pjeva sve, od Lady GaGe do Franka Sinatre. U seriji su dosad gostovale između ostalih i Gwyneth Paltrow, Britney Spearsa pop kraljica Madonna je besplatno ustupila svoje pjesme. Najavljena su i gostovanja Susan Boyle, škotske kućanice koja je pokorila svijet svojim talentom, i Anne Hathaway, poznate glumice koja će voditi ovogodišnju dodjelu Oscara.

O prepoznatoj kvaliteti serije najbolje govori činjenica da je briljirala na ovogodišnjoj dodjeli Zlatnog globusa, 16. siječnja, osvojivši ovu prestižnu nagradu u tri kategorije: proglašena je najboljom serijom u kategoriji komedije ili mjuzikla, Jane Lynch nagrađena je za najbolju sporednu žensku ulogu u TV seriji ili filmu, a Chris Colfer za najbolju sporednu mušku ulogu u TV seriji ili filmu. Redatelj i producent je Ryan Murphy.

Gleemania
polako počinje! Pripremite se!