DOZA INSPIRACIJE

Idealna kombinacija: Ove praktične frizure savršeno će pristajati dolčevitama

19.11.2021 u 12:31

Bionic
Reading

Udobna dolčevita brojnim je damama omiljen odjevni komad u hladnim mjesecima, no nekada njezin visoki ovratnik može postati prepreka pri oblikovanju kose

Svaka frizura ne pristaje savršeno svakom odjevnom komadu niti predstavlja praktičan odabir, posebice kada govorimo o odjevnom komadu dolčevite sa standardno visokim ovratnikom.

Kakve frizure izgledaju sjajno u paru s dolčevitom, a pritom su i praktične, svojim primjerom otkrivaju ,modne influencerice s Instagrama.

Kombinacija kape i dolčevite

Kombinacije koje uključuju šešir ili klasičnu vunenu kapu uz dolčevitu ne samo da izgledaju dobro već kosu drže pod kontrolom i pomažu prikriti njezino lošije stanje. Poželite li potpuno sakriti kosu ili je zaštititi od vlažnog vremena ostatak kose moguće je sakriti i u dolčevitu i na taj način spriječiti rasčupani izgled kose.

Valovite i neuredne frizure

Čak i raspuštena kosa može činiti idealan sklad s dolčevitom, a frizerski stilisti napominju da ultra glatke frizure s dolčevitom u prvom planu nisu najsretnije rješenje budući da većina dlaka leži na tkanini te je statičke naboje nemoguće izbjeći, a leteće dlačice puno su vidljivije na sjajnoj i glatkoj kosi nego na valovitoj.

Frizura visoke punđe

Pogledom na stajlinge s dolčevitom u režiji modnih influencerica s Instagrama s lakoćom se može doći do zaključka da je frizura visoke punđe najomiljenija, posebice njezine neuredne verzije.

Niski konjski rep

Poželite li frizurom dodatno istaknuti elegantan dojam koji prirodno emitira dolčevita, nikako nećete pogriješiti odlučite li kosu svezati u niski konjski rep no sam rep ne bi smio sjediti prenisko na vratu jer će na taj način smetati ovratniku dočevite ali i vama.

Niska punđa

Kao što je slučaj s niskim konjskim repom i nisko pozicionirana punđa podebljava elegantan dojam dolčevite, a za ovu klasičnu frizuru vrijede ista pravila kao i za niski konjski rep.

  • +10
Frizure punđi Izvor: Profimedia / Autor: DEE CERCONE / EVERETT / LINDA WHEELER / EVERETT / PROFIMEDIA