IDEJE ZA OBROK

Htjeli biste isprobati nešto s daškom egzotike? Recept za ukusne i fine spring rolice s kozicama neće vas razočarati

  • Autor: E. K.
  • Zadnja izmjena 27.10.2020 21:03
  • Objavljeno 27.10.2020 u 21:03
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: YAY Media AS / Alamy / Alamy / Profimedia

Ideja za obrok nikada dosta, pa ako ne znate što biste pripremili vašim ukućanima ovih dana, evo odlične ideje za ukusne i slasne proljetne rolice s kozicama

Proljetne rolice, odnosno popularne 'spring rolls', jelo je koje je za mnoge jedno od najomiljenijih, a sjajna je stvar kako se mogu puniti s različitim nadjevima od mesa, povrća, ribe...

Ako volite jela od plodova mora, zasigurno će vas oduševiti ove prefine rolice s kozicama. Evo i njihovog recepta:

Sastojci:

  • 40 g kozica
  • 10 grižinih listova
  • 5 g mrkve
  • 5 g tikvica
  • 5 g soje
  • 1 bosiljak
  • listovi metvice
  • korijander
  • češnjak
  • zdrobljeni lješnjaci

Za nadjev:

  • 10 g lososa
  • 1 jaje
  • 10 g vrhnja

Za slatko-kiseli umak:

  • 10 g češnjaka
  • 100 g zelene paprike
  • 18 g rajčice
  • 2 g ananasa
  • malo balzamičnog octa
  • 1 prstohvat šećera
  • malo pilećeg temeljca

Priprema:

Kozice očistite i skuhajte u povrtnoj juhi. Stavite ih u hladnjak da se slegnu. Pripremite nadjev od lososa miješajući vrhnje i jaje. Povrće sitno naribajte, dodajte bosiljak, nasjeckanu soju i zdrobljene lješnjake. Stavite rižin papir u vodu i stavite ga na radnu površinu. Na bazu stavite list mente, a na vrh nadjev. Polovicu kozica prethodno izrezanih stavite na rižin papir, zatvorite sa strane, a zatim zarolajte. Uvaljajte ih u bjelanjak i blanširajte te kad su gotove stavite u vakumirane vrećice.

Za slatko-kiseli umak dodajte ulje, nasjeckani češnjak i papriku narezanu na kockice. Zatim dodajte oguljene i zgnječene rajčice i ananas narezan na kockice. Dodajte juhu, sok od ananasa, balzamični ocat i slatki umak od soje. Na kraju dodajte šećer i stavite na laganu vatru dok se sve ne zgusne.

(Ako niste vješti s rižinim papirom možete koristiti i listove za savijaču, a bitno je da se rolice ispeku u tavi s dosta ulja).

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!