NE MOŽETE POGRIJEŠITI

Hit su kraće frizure: Kako se ošišati ako imate valovitu kosu?

22.04.2021 u 10:51

Bionic
Reading

Ako imate valovitu ili kovrčavu kosu, a razmišljate o promjeni imidža, u obzir svakako uzmite popularne kratke frizure. Bob, lob, stepenasto ošišana kosa, ravne ili 'zavjesa' šiške – ove ideje mogu vam poslužiti kao sjajna inspiracija

Bez obzira na vladajuće trendove, frizuru uvijek treba prilagoditi crtama lica i vrsti kose. Upravo takvom frizurom biti ćemo najzadovoljniji. Ove sezone na velika vrata vraćaju se kraće frizure, posebice bob, a upravo takav izbor može biti odličan za one s kratkom i kovrčavom kosom.

Stručnjaci i frizeri napominju kako, kada se radi o valovitoj i kovrčavoj kosi u obliku kratke frizure treba odbaciti glačala za kosu i različite proizvode namijenjene zaglađivanju. Kosu treba prihvatiti takvom kakva je, stilizirat je u skladu s njezinim prirodnim izgledom, a ne je pokušavati ukrotiti. Proizvode za njegu kose treba koristiti s namjerom da se njezin izgled naglasi, a ne korigira, piše Glamour.

Ako razmišljate da dugu kosu osvježite, ove frizure valovima i kovrčava dat će potpuno novi izgled i željeni sjaj.

Lob sa 'zavjesa' šiškama

Izuzetno lagan za nošenje i održavanje, lijepo uokviruje lice te ne predstavlja drastičnu promjenu imidža. Šiške se kod ove frizure odlično stapaju s kosom čija duljina je odlična za raspuštenu ili zavezanu frizuru.

Shag frizura s mini šiškama

Spoj shag frizure, slojevitog stila šišanja koji daje dojam opuštenog glamura, s gotovo neprimjetnim rubom daje vrlo šarmantan izgled. Mekane valove i razbarušene vrhove kombinirajte s tankim i glatkim šiškama. Shag frizure su izrazito funkcionalne, jednostavne za održavanje, laskave i u trendu, a možete ih nositi i bez šiški.

Dugački bob

Ako želite naglasiti kovrče, onda je ovaj lob, ili dulji bob pravi izbor. Dobro definirani slojevi i zaobljeni oblik koji daje mekani dojam povećat će volumen i djelovat će kao da imate tri puta više kose.

Midi duljina kose sa slojevitim pramenovima

Poluduga kosa je izrazito laskava, a pun pogodak je slojevito šišanje u prednjem dijelu, vrlo suptilne i nježne završne obrade koja naglašava pokret. Ako imate puno kose, ovo je pun pogodak.

Bob s ravnim šiškama

Iako je ovo vrlo česta frizura za ravnu kosu, valovitoj kosi će ovaj oblik također jako dobro pristajati. Postoječi valovi dodatno će doći do izražaja, a kako se ne radi o jako kovrčavoj kosi izbjeći će se neuredan izgled. Također, ako imate valovitu kosu šišanu na bob, nemojte se ni truditi zagladiti je, pokažite valove i lagane kovrče u punom sjaju.

Frizura midi duljine sa slojevitim vrhovima

Vlasnice guste kose obožavat će ovu frizuru. Slojevito, odnosno gradirano šišanje vrhova 'podignut' će frizuru te kosi će dodati volumen.

Mikro bob

Vrlo kratka, rezana iznad čeljusti, ova verzija boba omiljena je onima koji žele istaknuti vrat i crte lica.

Morrison frizura

Omiljena frizura onih koje žele spektakularnu kosu s puno volumena. Ključno je stvoriti vrlo kratke slojeve u gornjem području, a prema vrhovima naglasiti razliku između svakog sloja.