UVIJEK U TRENDU

Bob vlada ove sezone: Želite li najbolju frizuru ovoga proljeća, ovo je jedina inspiracija koja vam treba

18.04.2021 u 08:23

Bionic
Reading

Bob je jedna od onih frizura s kojom ne možete pogriješiti. Ako vaša kosa žudi za proljetnim makeoverom, bob je sjajan odabir. No koji odabrati? Za inspiraciju tu su najbolje bob frizure s Instagrama

Proljeće nas nekako uvijek nagna na promjene stoga ni ne čudi da se upravo u ovo doba godine odlučujemo na novu frizuru.

Vrlo popularan i tražen već nekoliko sezona, bob je ovog proljeća postao apsolutni hit. To ni malo ne čudi jer je riječ ženstvenoj, lijepoj i praktičnoj frizuri.

Britanski Vouge izdvojio je najpopularnije bob frizure Instagrama, a na vama je odučiti koliko kratko se želite (i usudite) ošišati.

Kreaciju boba potpisuje poljski frizer Antoine de Paris koji je šokirao društvo kada ju je prvi put napravio 1909. godine u Francuskoj. Ova frizura se od tada se zadržala u modnom svijetu, a kroz godine doživjela je brojne varijacije.

Klasični francuski bob, choppy, bob A-stila – mogućnosti i varijante boba doista su brojne. Choppy, odnosno asimetrični bob biti preporučuje se ženama u dvadesetim godinama, različite varijante klasičnog boba sa šiškama sjajan su odabir u tridesetim godinama, a nešto zrelijim godinama laska bob tzv. A-stila.

Bilo da se radi o kratkom bobu ili o lobu (njegovoj duljoj varijanti), s valovitom ili ravnom kosom, zvijezde A-liste ga obožavaju. To i ne čudi obzirom da uvijek izgleda lijepo, prikladno, lako se održava i odiše elegancijom, a to je upravo ono što svi želimo od frizure.

Upravo ga to čini jednom od najidealnijih frizura koja pristaje svima bez obzira na dob, strukturu kose ili oblik lica.

Frizeri ga obožavaju i preporučuju svima, pogotovo onima koji nemaju vremena za svakodnevno oblikovanje i uvijanje frizure.