STREETFORMA 2018

Hip hop kazalište otvara svoja vrata šestu godinu za redom u Zagrebu

16.05.2018 u 13:04

Bionic
Reading

Streetforma, sastavni dio festivala Platforma HR, već šestu godinu zaredom otvara vrata mladim autorima kroz edukativne, rezidencijalne i izvedbene programe, a započinje u petak 18. svibnja u Zagrebu

Streetforma je osmišljena kao platforma za street plesače.

Cilj joj je osvijestiti postojanje hip hop kazališne forme u Hrvatskoj koja street plesače stavlja u kazališni kontekst držeći se street i club plesnih stilova (hip hop, breaking, popping, house, vogue, locking, krump, waacking) što je potpuno nova i inovativna forma.

Festival ima namjeru poraditi na afirmaciji plesova hip hop kulture, približavanju urbane plesne scene publici i pobuđivanju interesa mladih ljudi za urbanom kulturom.

Cilj projekta je podići svijest o postojanju ulične plesne kulture u Hrvatskoj, te skretanje pozornosti na utjecaj koji ova scena ima na zajednicu u kojoj živimo. Vrijednost ovog projekta također je u tome što na jednom mjestu okuplja hrvatske street plesače, hip hop glazbenike i umjetnike, ali i širu publiku.

Osnivačica Streetforme je Vesna Grandes (Funkadelik Plesna Škola) uz organizaciju i potporu Larise Navojec (Plesni Centar TALA).

Uz potporu Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu će gostovati Anthony De Naro aka Ynot, umjetnik i eduktor.

Ynot je radio na mnogobrojnim poslovima grafičkog dizajna, a trenutno radi na svojoj prvoj izložbi, kao i na svome debiju u glazbenoj produkciji.Uz svoju multimedijalnu umjetnost, Ynot je svjetski priznat za popularizaciju sirovog, stand-up, umjetnost breakdancea zvanom Top Rock.

PROGRAM

18.5. petak

19.30 h, Male Forme - Večer kratkih etida, Pogon Jedinstvo

19.5. subota

12 h, Radionica Ynot – Plesni Centar TALA, Breaking Class – Top Rock Style

19.30 subota

Double Bill Theatre Night - Pogon Jedinstvo, Games of Zen / Vesna Grandes Theatre, Atmos / Ynot / prezentacije šestodnevne rezidencije s hr street plesacima

Nedjelja 20.5.

11h - 12h Britanski trg, NOSS Street Jam, 12:30 Panel gost Ynot Ilica 69

Experimentalni bettleovi / 19:30 Pogon Jedinstvo, powered by NOSS sneaker store

Suci: Ynot USA, Larisa Navojec HR, Željko Božić SLO, LIVE music by Vili Miličević

Ulaznice po cijeni od 40kn na dan predstava ili 100 kn za sva tri dana