STREETFORMA 2018

Hip hop kazalište otvara svoja vrata šestu godinu za redom u Zagrebu

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Streetforma, sastavni dio festivala Platforma HR, već šestu godinu zaredom otvara vrata mladim autorima kroz edukativne, rezidencijalne i izvedbene programe, a započinje u petak 18. svibnja u Zagrebu

Streetforma je osmišljena kao platforma za street plesače.

Cilj joj je osvijestiti postojanje hip hop kazališne forme u Hrvatskoj koja street plesače stavlja u kazališni kontekst držeći se street i club plesnih stilova (hip hop, breaking, popping, house, vogue, locking, krump, waacking) što je potpuno nova i inovativna forma.

Festival ima namjeru poraditi na afirmaciji plesova hip hop kulture, približavanju urbane plesne scene publici i pobuđivanju interesa mladih ljudi za urbanom kulturom.

Cilj projekta je podići svijest o postojanju ulične plesne kulture u Hrvatskoj, te skretanje pozornosti na utjecaj koji ova scena ima na zajednicu u kojoj živimo. Vrijednost ovog projekta također je u tome što na jednom mjestu okuplja hrvatske street plesače, hip hop glazbenike i umjetnike, ali i širu publiku.

Osnivačica Streetforme je Vesna Grandes (Funkadelik Plesna Škola) uz organizaciju i potporu Larise Navojec (Plesni Centar TALA).

Uz potporu Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu će gostovati Anthony De Naro aka Ynot, umjetnik i eduktor.

Ynot je radio na mnogobrojnim poslovima grafičkog dizajna, a trenutno radi na svojoj prvoj izložbi, kao i na svome debiju u glazbenoj produkciji.Uz svoju multimedijalnu umjetnost, Ynot je svjetski priznat za popularizaciju sirovog, stand-up, umjetnost breakdancea zvanom Top Rock.

PROGRAM

18.5. petak

19.30 h, Male Forme - Večer kratkih etida, Pogon Jedinstvo

19.5. subota

12 h, Radionica Ynot – Plesni Centar TALA, Breaking Class – Top Rock Style

19.30 subota

Double Bill Theatre Night - Pogon Jedinstvo, Games of Zen / Vesna Grandes Theatre, Atmos / Ynot / prezentacije šestodnevne rezidencije s hr street plesacima

Nedjelja 20.5.

11h - 12h Britanski trg, NOSS Street Jam, 12:30 Panel gost Ynot Ilica 69

Experimentalni bettleovi / 19:30 Pogon Jedinstvo, powered by NOSS sneaker store

Suci: Ynot USA, Larisa Navojec HR, Željko Božić SLO, LIVE music by Vili Miličević

Ulaznice po cijeni od 40kn na dan predstava ili 100 kn za sva tri dana

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!