ZARAĆENE STRANE

Help, cura mrzi moje frendove!

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 07.03.2017 12:09
  • Objavljeno 03.03.2011 u 10:28
prekid ljubav

prekid ljubav

Izvor: Corbis / Autor: Bernd Vogel

Mislio si da će ti ruže procvjetati kad prohodaš s njom. Međutim, iako hodate već neko vrijeme, ruže još nisu ni propupale jer se javio veliki problem koji poput trnja stoji između vas – ona ne podnosi tvoje frendove

Ajoj, gadan problem, priznajemo. Sigurno te sada već pomalo boli glava od toga što teško možeš uskladiti prijatelje i curu i što uvijek pokušavaš da se te dvije 'zaraćene' strane ne sretnu. Polako, nemoj gubiti živce, strpljenjem i razgovorom mnogo toga se da riješiti.

Nepristrano sagledaj situaciju

Možda tvoja djevojka ima pravo kad kaže da se osjeća neugodno s tvojim prijateljima. Dakle, možda je podbadaju, zure u nju, daje ružne komentare i slično. Priznaj, nikome nije ugodno u ovakvim i sličnim situacijama. Dakle, pokušaj ne uključiti osjećaje i ne biti ni na čijoj strani i mnogo toga će ti postati jasnije.

Razgovaraj s prijateljima

Ako shvatiš da tvoji prijatelji ipak pretjeruju i poprilično su neumjesni u svojim upadicama – razgovaraj s njima. Zamoli ih da se pristojnije ponašaju jer iz tog i tog razloga takvo ponašanje smeta tvojoj djevojci. Ako su ti pravi prijatelji, uvažit će tvoje osjećaje i želje i poslušat će te!

Razgovaraj s djevojkom

Ukoliko misliš da ona pretjeruje i nevine šale tvojih prijatelja shvaća preosobno i preozbiljno, razgovaraj s njom, probaj objasniti sitne nepisane zakone koji vladaju u tvom društvu. Probaj joj objasniti da je takvo ponašanje u vašem društvu normalno i da vi zapravo time ne mislite ništa loše.

Treba naglasiti da nikako ne smiješ padati na ucjene tipa: 'Da me voliš, ostavio bi svoje prijatelje!' Ne, bit ljubavi je u poštovanju i kompromisu, a ne u ucjeni!

Što ti je važnije?

Ako si sve pokušao, a na kraju ipak ne ide, odnosno ona i dalje riga vatru čim sretne tvoje prijatelje, možda je vrijeme za vaganje. Dakle, trebaš izvagati što ti je važnije u životu – ljubav prema sadašnjoj djevojci ili prema sadašnjim prijateljima? Osjećaš li se bolje u njezinom društvu ili dok si s prijateljima? Nažalost, neke su osobe poprilično ljubomorne i posesivne i iz tog razloga ne žele osobu s kojom su u vezi dijeliti ni sa kime. Ako je tvoja djevojka takav slučaj, možda će biti potrebno donijeti završni rez, odnosno završiti vezu. Ovo je, naravno, najbolnija verzija, ali dugoročno gledano donijet će mnogo tvome samopouzdanju. Naime, nikome ne daj ti nameće svoje stavove ma kako zaljubljen bio! Iako zvuči otrcano – poslušaj srce i sve će ti biti jasnije u ovoj teškoj situaciji! Sretno!

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!