FUTURISTIČKI PRISTUP

Haljinu poput ove nikad niste vidjeli - reagira na emojiće

03.05.2016 u 11:34

Bionic
Reading

Gotovo sve slavne zvijezde okupile su se na ovogodišnjem balu Met Gala održanom u muzeju umjetnosti Metropolitan u New Yorku, a neki su otišli korak dalje i strogo se držali zadane teme pa iznenadili svojim outfitima

Ovogodišnja tema glamuroznog događanja bila je spoj mode i tehnologije nazvana 'Manus X Machina: Fashion in the Age of Technology' i pojedine su zvijezde došle u kreacijama koje itekako imaju futuristički stil.

Korak ispred svih bila je zgodna Karolina Kurkova jer je njezina haljina doista imala pravi tehnološki moment. Prelijepa Čehinja pohvalila se na Twitteru da njezina haljina svijetli u stvarnom vremenu prema trenutnim reakcijama njezinih obožavatelja na društvenim mrežama. Haljinu nazvanu 'Tech white tie' IBM je stvorio u suradnji s Marchesom jer je anketa pokazala da njihovi zaposlenici najviše cijene i vole tu kuću visoke mode.


Uz asistenciju dizajnera iz poznate kuće, Georgine Chapman i Keren Craig tehnološki dio haljine stvorili su u IBM-u pomoću superračunala Watson. Njegova je moć u tome što preciznije od drugih tehnologija interpretira ljudske osjećaje. U Marchesi su otkrili za CBS News da 150 led lampica u cvjetovima haljine svijetli jače i više raznoliko što je više zainteresiranih na društvenim mrežama. Dakle, takozvana interaktivna haljina reagira na emotikone komentatora koji s društvenih mreža izražavaju pet odabranih osjećaja: radost, strast, uzbuđenje, ohrabrenje i radoznalost.

And to all a good night... ?? #MetGala #MetGala2016 #KKgoestoMetGala

Fotografiju objavljuje Karolina Kurkova (@karolinakurkova)


Glumica Claire Danes sve je pak očarala bajkovitom haljinom koja bi oduševila svaku ženu. Zac Posen osmislio je spektakularnu kreaciju u kojoj se Claire sigurno osjećala poput princeze, ali pravo je iznenađenje bilo to da haljina - svijetli u mraku. Baš nalik haljini koja je napravljena za film o Pepeljugi, i ova se u mraku pretvarala u pravo remek-djelo sa srebrnim sjajem.

Lady Gaga nije imala outfit koji svijetli i on je daleko od nježnih haljina kakve su birale Claire i Karolina, ali u svome je stilu odgovorila na zadanu temu. Kostim izrađen od rabljenih mobitela, odnosno njihovih dijelova, na prvi je pogled sve potakao na pomisao da se Lady Gaga vraća nekadašnjem stilu odijevanja jer je donedavno jako dobre stylinge zamijenila svojim klasičnim krpicama.

No koliko god se većini nikako nije svidjelo ono što je odabrala za glamuroznu večer, Atelier Versace osmislio je outfit u duhu njezinog izričaja i uspio ubaciti komadiće tehnologije, ponajviše u jaknu.