BESTSELER birkenstocka

Goli John Cena na Oscarima napravio je najbolju reklamu za ove kultne natikače

12.03.2024 u 10:13

Bionic
Reading

Uz glazbeni nastup Ryana Goslinga, ovogodišnja dodjela Oscara najviše će ostati upamćena po razgolićenom Johnu Ceni

Poznati američki hrvač i komičar pobrinuo se za jedan od najviralnijih trenutaka ovogodišnje dodjele Oscara. Na pozornici kazališta Dolby pojavio se gotovo gol, prekrivajući međunožje kuvertom u kojoj se nalazilo ime dobitnika Oscara za - kostimografiju.

Njegov improvizirani skeč uključivao je i nošenje najpoznatijih anatomskih natikača na svijetu - modela Arizona s potpisom njemačkog brenda Birkenstock.

Ove uniseks sandale u prodaji su dostupne već pola stoljeća i još uvijek prožimaju modu, kulturu i Hollywood, što im s lakoćom uspijeva desetljećima. Čak je i sam brend pomalo zadivljen utjecajem koji model Arizona ima na popularnu kulturu i načinom na koji se organski razvijao tijekom godina.

  • +6
Birkenstock Arizona Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Cena, međutim, nije jedina slavna osoba koja se na oskarovskoj pozornici pojavila u bestseleru Birkenstocka.

Godine 2019. glumica Frances McDormand na oskarovsku pozornicu kročila je u žutim sandalama Arizona iz suradničke kolekcije Birkenstocka i talijanskog Valentina.

Njezino spajanje birkenstockica s prilagođenom crvenom haljinom Valentina pogodilo je duh vremena, potaknuvši njihovo nošenje uz svečanu odjeću te opravdavajući kupnju njihovih skupocjenih verzija, poput modela s kristalnom kopčom iz suradničke kolekcije Manola Blahnika.

Strogi kodeks odijevanja na svečanim događanjima, kao što su Oscari, zvijezde posljednjih godina obožavaju kršiti.

Kineska filmašica Chloe Zhao, primjerice, na dodjeli Oscara godine 2021. crvenim tepihom prošetala se u bijelim tenisicama francuskog Hermesa, a poznati glazbenik Questlove iste te godine nosio je zlatni par omraženih crocsica.

  • +2
Questlove i Chloe Zhao na dodjeli Oscara Izvor: Profimedia / Autor: Chris Pizzello/Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia