PLIJENILA ELEGANCIJOM

Jennifer Lawrence spojila vruće trendove: Točkice i hit ogrlica za oskarovski stajling bez greške

11.03.2024 u 08:06

Bionic
Reading

Jennifer Lawrence ove godine nije ušla u utrku za osvajanje zlatnog kipića Oscara, no to ju nije spriječilo da posebno zablista na novoj dodjeli

Na crvenom tepihu kazališta Dolby u Los Angelesu, poznata holivudska plavuša osvanula je u jednom od najvećih trendova nove proljetne sezone - ženstvenom uzorku točkica.

Njega je istaknula iznimno elegantnom kreacijom iz nadolazeće Haute Couture kolekcije francuskog Diora, s kojim 33- godišnju oskarovku veže dugogodišnja modna suradnja.

VEČER GLAMURA

Holivudske dame u punom sjaju: Sve haljine s oskarovskog crvenog tepiha

Pogledaj galeriju

Spomenuta haljina bez naramenica ističe se korzetnom podstavom, tipičnom za Dirovo potpis, kao i detaljem duge tkanine, istaknule u formi dramatičnog rukava i ogrtača.

Look 59 sa haute couture revije Diora održane početkom godine u Parizu, Lawrence je dopunila još jednim trendom - dijamantnom teniskom ogrlicom 'uzgojenom' u labaratoriju Swarovski.

Jennifer Lawrence Izvor: Profimedia / Autor: AMPAS / Zuma Press / Profimedia

'Kad sam ju prvi put ugledala na pisti, zaljubila sam se. Točkice su klasične i šik', za modnu bibliju izjavila je Lawrence.

Njezina haljina na točkice, koliko god jednostavno izgledala, proizvod je pedantnog rada članova ateljea Dior.

Izrađena je od umjetničkog svilenog moiréa, tehnike koja uključuje pritiskanje mokrih slojeva tkanine zajedno pod toplinom kako bi se proizveo efekt mreškanja. Cijeli proces stvaranja haljine koju je Lawrence odabrala za ovogodišnju dodjelu Oscara iznosio je ogromnih 1500 sati rada.

Print točkica, koliko god bio prisutan na modnoj sceni, nije tako čest obabir na crvenom tepihu, a osobito ne na oskarovskom, gdje većina zvjezdanih uzvanica igra na sigurno.

Kada razmišlja o kreiranju izdanja za crveni tepih, Lawrence se vodi razumnom modnom filozofijom, pa uvijek bira nešto elegantno i bezvremensko, na što se 'javnost neće osvrtati sa šokom i užasom', priznala je modnoj bibliji.