KRALJ ELEGANCIJE

Giorgio Armani otkriva kojih pet komada svaka žena treba imati u ormaru

08.09.2020 u 20:04

Bionic
Reading

U povodu lansiranja posebne capsule kolekcije 'Icon' stvorene od bezvremenskih modnih komada, proslavljeni talijanski dizajner Giorgio Armani u razgovoru za pariško izdanje modne biblije Vogue otkrio je koje bi komade svaka žena trebala imati u svojoj kolekciji u ormaru

Intervjue koje talijanski kralj elegancije daje svake godine mogu se nabrojati na prste jedne ruke. Otuda proizlazi dragocjena važnost koju modni svijet pridaje njegovim riječima, izborima i ukusu, koji nije potkopalo nepogrešivost njegovog modnog debija davne 1975. godine.

U sklopu predstavljanja nove capsule kolekcije naziva 'Icon' za liniju Emporio Armani, 86-godišnji talijanski dizajner za ovu je jesen odlučio oživiti svoj klasični repertoar odjeće. Daleko od aktualnih modnih trendova, Armani je stvorio još jednu kolekciju namijenjenu ženama i muškarcima koja odiše klasičnim dizajnom i minimalizmom po kojoj je postao svjetski poznato ime u modnoj industriji.

Njegova nova kolekcija uključuje šik i moderne bazične odjevne komade koje svakodnevno nosimo, bilo da govorimo o udobnim hlačama, odijelima, dugim kaputima, kožnim jaknama, lijepim bluzama, klasičnim majicama od pamuka ili mekanim vestama.

Predstavništvo pariškog izdanja modne biblije Vogue iskoristilo je priliku kako bi cara talijanske mode u sklopu predstavljanja capsule kolekcije pitalo kojih pet komada bi svaka žena trebala posjedovati u svojoj kolekciji u ormaru, a ovako izgleda njegov popis.

Na prvo mjesto bitnih komada u ormaru svake žene, Armani stavlja kvalitetnu jaknu koji smatra 'kamenom temeljcem bilo koje garderobe', bilo da je riječ o muškom ili ženskom ormaru. Kako navodi, riječ je o svestranom odjevnom komadu kojeg je u novoj kolekciji uspio predstaviti na ležeran, udoban i nadasve restriktivan način.

'Nestrukturirane jakne koje sam 80-ih godina dizajnirao za muškarce i žene postale su moj zaštitni znak, a čini se da sve ostalo proizlazi iz ovog jednostavnog komada kojeg stalno modno preispitujem i revidiram', otkriva dizajner.

Na visoko drugo mjesto Armani je pozicionirao udobno odijelo, a njegovu listu nužnih komada u ormaru svake žene još čine obični T-shirt, ženstveni model bluze i dugi kaput.