KRALJICA SRCA I KRALJICA STILA

Genijalni modni trikovi koje je princeza Diana koristila kako bi njezina odjeća uvijek izgledala kao nova

02.07.2020 u 20:59

Bionic
Reading

Princeza Diana uistinu je bila jedinstvena po pitanju stajlinga. Hrabro je kršila kraljevski dress code i uvijek nosila trendi komade na sebi svojstven način, a služila se i nekim modnim trikovima zahvaljujući kojima je reciklirala svoje outfite i štedila na kraljevskom budžetu

Princeza Diana nije bila samo kraljica srca, već i prava kraljica stila, i to mnogo prije nego što su se Kate Middleton i Meghan Markle pojavile na kraljevskoj sceni. Modne kombinacije pokojne Lady Di, koja bi 1. srpnja 2020. proslavila 59. rođendan, i danas su jednako hvaljene kao što su bile 80-ih i 90-ih.

Puno prije nego što je Kate postala ikona stila, princeza Diana je svijet inspirirala svojim izgledom i modnom igrom kojoj se redovito koristila malim trikovima uz pomoć kojih je svojim odjevnim kombinacijama davala potpuno nov, svježi izgled. Zahvaljujući tim trikovima činilo se da Diana uvijek nosi novu odjeću, no zapravo je samo vješto reciklirala postojeće odjevne komade.

1. Prugasta bluza

Za polo utakmicu 16. lipnja 1981., princeza Diana odjenula je chic kombinaciju suknje i prugaste bluze, koju je ležerno nosila prebačenu poput jakne. Otprilike dvije godine kasnije, u ožujku 1983., Diana je nosila istu bluzu tijekom kraljevskog posjeta Australiji. Međutim, stajling je izgledao potpuno drugačije, a bluza na prvi pogled kao novi odjevni komad u ormaru lijepe princeze, obzirom da ju je ovog puta nosila zakopčanu do grla.

2. Bluza efektnoguzorka s puf rukavima

Još jedan polo turnir, ovaj put u kolovozu 1983. godine iznjedrio je genijalan stajling princeze Diane koja je za tu prigodu odjenula široku bijelu bluzu sa zanimljivim printom i voluminoznim puf rukavima, uvučenu u hlače visokog struka, sve je začinila crnim remenom na vezanje. Nekoliko mjeseci ranije, u travnju 1983., istu je bluzu nosila na vrlo elegantan način, izvučenu te u kombinaciji s istim remenom i damskom bisernom ogrlicom.

3. Suknja cvjetnog printa

U svom ormaru princeza od Walesa čuvala je prekrasni plavi kostim cvjetnog printa, sastavljen od pencil suknje i bluze na vezanje koji nudi širok spektar mogućnosti za kombiniranje. Diana je 1981. godine na Wimbledonu nosila ovaj komplet u kombinaciji s bijelom košuljom, dok je četiri godine kasnije, istu cvjetnu suknju kombinirala s bijelom košuljom, crvenim salonkama i pletenim džemperom u istoj nijansi.

4. Jakna pepita uzorka

Godine 1991. u Torontu Diana je sve očarala svojom kombinacijom suknje i jakne od tvida koje krasi pepita uzorak. Isti je stajling ponovila i 1992. godine, zamijenivši crno-bijelu vrpcu na jakni čistom crnom vrpcom. Mali je to detalj koji itekako čini razliku.

5. Traka za glavu ili choker oglica?

Tijekom državnog posjeta Japanu, u svibnju 1986. godine, Diana je slavila modu 80-ih, noseći svilenu traku ukrašenu dijamantima i safirima na vrh čela, u kombinaciji s plavom večernjom haljinom. U listopadu iste godine princeza od Walesa je ovaj modni dodatak vješto pretvorila u choker ogrlicu.

6. Sako s dvostrukim kopčanjem

Za ručak u ožujku 1997. Diana je odjenula elegantno sivo odijelo. Samo mjesec dana kasnije, prilikom posjete bolnici, kombinirala je isti sako s dvostrukim kopčanjem s mini suknjom u istoj nijansi.

7. Karirana haljina

Diana je demonstrirala da ista haljina može izgledati drugačije ukoliko je doradite s nekoliko detalja. Godine 1981. kombinirala ju je s crnom beretkom, trakom oko struka, štiklama i torbicom, dok je 1985. godine postigla ležerniji izgled zahvaljujući slojevitoj bijeloj bluzi i visokim crnim čizmama.

8. Prekrojena večernja haljina

Baš kao i njezina snaha danas, Kate Middleton, i princeza Diana se nekad služila uslugama krojačica kako bi uštedila na kraljevskom budžetu. Večernjoj haljini s dugim rukavima koju je nosila u Kuvajtu 1986. dala je novi izgled 1990. godine, pretvorivši je u haljinu bez rukava sa srcolikim dekolteom.

9. Haljina na točkice u novom ruhu

Godine 1986. princeza se pojavila u prekrasnoj bijeloj haljini na točkice koju je teško zaboraviti. Godinu dana kasnije, Diana je haljini dala potpuno novi, moderan izgled, tako što je odrezala volan.