NE SLAŽU SE S ODABIROM

Kristen Stewart glumit će princezu Dianu, a društvene su se mreže užarile zbog toga

18.06.2020 u 15:26

Bionic
Reading

Američka glumica Kristen Stewart javnosti je poznata po svojoj ulozi Belle u vampirskim filmovima Sumrak sage. U godinama iza mladenačkog projekta koji ju je proslavio, utjelovila je mnoge snažne uloge, a izgleda da će joj sada pripasti i ona neprežaljene princeze Diane

‘Kristen može biti mnogo toga. Ona je istovremeno misteriozna, snažna i frigidna, a sada upravo to trebam i zato je odabir nje bio sasvim logičan i prirodan’, kazao je na kritike koje su krenule odabirom Kristen Stewart redatelj Pablo Larraín, poznat po filmovima 'Jackie' i 'Neruda'.

Trenutačno priprema novi film o životu princeze Diane i njezine ljubavi s princom Charlesom. Radnja će se baviti njihovim odnosom devedesetih godina kada je Lady Di shvatila da njezin brak ne funkcionira i da se treba razvesti od budućeg biritanskog kralja. Scenarij za film napisao je Steven Knight, autor hvaljenih serija 'Taboo' i 'Peaky Blinders'.

'Svi smo odrasli, barem sam ja u svojoj generaciji, čitajući i shvaćajući što je njihova ljubav bajka' rekao je Larraín za Deadline pa dadao: 'Obično dolazi princ i pronađe princezu, pozove je da postane njegova supruga i na kraju ona postane kraljica. To je bajka. Kad netko odluči da nije kraljica i kaže, radije bih otišao i bio ja, to je velika odluka, bajka naopako. Oduvijek sam bio iznenađen time i mislio sam da je to sigurno bilo vrlo teško učiniti. E to je srce ovog filma. Kako i zašto se odlučite na to? To je sjajna univerzalna priča koja može doseći miliune i miliune ljudi, i to je ono što želimo učiniti. Želimo napraviti film koji ide široko, povezujući se sa svjetskom publikom koja je zainteresirana za tako fascinantan život', objasnio je cijenjeni redatelj svoj novi projekt o kojem se već sada naveliko priča.

30-godišnja glumica do sada je igrala u brojnim holivudskim filmovima. Glumačku karijeru započela je sa samo osam godina. Jedan ju je glumački agent zapazio kako glumi u školskoj predstavi, na osnovu čega je dobila malu ulogu u Disneyevu projektu ‘Trinaesta godina’.

Na njezin novi angažman koji bi sa snimanjem trebao krenuti početkom iduće godine, mnogi su korisnici Twittera ružno reagirali, te bez dlake na jeziku pokazali da im se ne sviđa što će upravo ona utjeloviti elegantnu, otmjenu i neprežaljenu princezu Dianu.

‘Gospođica Stewart ima svoju bazu obožavatelja iz svojih filmova 'Sumrak', pa producenti možda računaju na njeno prepoznavanje kako bi privukli gledatelje. Možda bi bilo zanimljivo saznati je li prošla audiciju za ulogu pored drugih kolegica i jesu li je smatrali najboljim ili je li joj to bilo ponuđeno', rekla je Leslie Carroll, autorica knjige 'Diana i Charles: Kraljevski poslovi i zloglasni kraljevski brakovi', po kojoj će film biti snimljen.

Ista je dodala: 'Ako uspije utjeloviti Dianin govor tijela i prenijeti njezin glas, nije važno gdje se rodila'.

'Mogli ste barem pronaći britansku glumicu', 'Kristen Stewart kao Lady Di, već mi je mrsko', 'Apsolutno ne želim to gledati, mrzim Stewart', samo su neki od zlobnih komentara.