DIZAJNERSKA POSLASTICA

Funkcionalna i zabavna: Najiščekivanija Ikeina kolekcija uskoro u prodaji

07.10.2019 u 11:40

Bionic
Reading

Švedska Ikea, jedan od najvećih svjetskih koncerna za proizvodnju namještaja, najavila je iščekivanu suradnju s popularnim dizajnerom Virgilom Ablohom koja će u prodaji, prema napisima modne biblije Vogue, biti dostupna od 1. studenog

Virgilova kolekcija namještaja i dodataka za dom nastala u suradnji sa švedskom Ikeom nosi naziv Markerad ('označena' na švedskom) i pokazuje Ablohov osebujni dizajnerski stil.

Jednostavne boje i čiste linije udubljene u ironičan dizajn zaštitni su znak osnivača brenda Off-White i direktora muške liniju s potpisom Louis Vuitton, a navedeno je pokušao preslikati na vlastitu kolekciju nastalu u suradnji s Ikeom.

Klasična windsor stolica s ugrađenim stoperom na dnu, zeleni otirač s natpisom 'Wet Grass', zrcalo s namjernom pukotinom u kutu, slika Mona Lise koja se igra s idejom pristupačnosti i umjetnosti, samo su neki od predstavljenih komada iz Virgilove iščekivane Ikeine kolekcije.

'Drago mi je što je kolekcija Markerad napokon spremna za susret s ljudima i radujem se činjenici što će svakodnevni predmeti s mojim potpisom pronaći svoje mjesto u brojnim domovima i dodati im emocionalnu vrijednost. Umjetnost se itekako može preslikati na uobičajene predmete poput stolice, stola ili prostirki. S ovom zamisli sam se poveo prilikom stvaranje kolekcije u suradnji s Ikeom', stoji u službenoj izjavi proslavljenog američkog dizajnera.