NOVO RUHO

Odzvonilo je plavoj Ikeinoj torbi, ovako će sada izgledati

08.06.2017 u 15:21

Bionic
Reading

Nakon što je modna kuća Balenciaga inspiraciju pronašla upravo u plavoj Frakta torbi, i izazvala podsmijeh cijelog svijeta, Ikein proizvod dobit će svoj novi izgled zahvaljujući modnom dizajneru Virgilu Ablohu koji stoji iza brenda Off-White

Imati u svom ormaru Birkinicu ili slavnu Kelly, za mnoge je žene san koji se vjerojatno nikada neće ostvariti, stoga se mnoge odlučuju za kopije ili drugačije verzije, a njihovi dizajneri u svakoj novoj kolekciji naprave male izmjene u dizajnu i boji. Na izmjenu jedne isto tako poznate torbe odlučio se modni dizajner, bivši kreativni direktor modne linije Kanye Westa, Virgil Abloh, koji je odlučio novo ruho dati ni manje ni više nego Ikeinoj Frakta torbi.

"sculpture album coming soon" @ikeatoday

Objavu dijeli @virgilabloh

Da, dobro ste pročitali, baš onoj plavoj plastično torbi, o kojoj se nedavno pisalo kada je Balenciaga pronašla inspiraciju u istoj, u kojoj Ikeini kupci kući nose kupljene proizvode.

'Moj je zadatak napraviti nešto provokativno', priznao je Abloh te predstavio novu Frakta torbu, ovog puta napravljenu od kartona s velikim bijelim slovima na kojima piše 'sculpture'. Prototip torbe obljepljen je crvenim ljepljivim trakama.

ex-architecture student meets "pattern making" @ikeatoday

Objavu dijeli Off-White™ (@off____white)

Svoj rad objavio je sam dizajner na svom Off-White Instagram profilu, a fotografiju nove torbe objavila je i sama Ikea. No, njihova suradnja neće ostati samo na  torbi, već će Abloh biti zadužen i za dizajniranje nekih komada namještaja.

IKEA dizajnerski dani Autor: Youtube