poželjan izgled

Frizura sezone: Hit bob iz 90-ih se vratio, a s njim i volumen u kosi

06.09.2023 u 14:49

Bionic
Reading

Svatko tko priželjkuje novu i trendi frizuru za jesen 2023. svakako bi trebao baciti oko na Beckhamov bob. Hit frizura iz 90-ih pruža puno nonšalantnosti i željenog volumena

Kada su u pitanju 90-e, ne možemo se zasititi trendova. Popularno desetljeće također doživljava nagli povratak kada su u pitanju frizure i stilovi, bilo da se radi o posebno oblikovanim razdjeljcima, kakve je nedavno nosila Hailey Bieber, bilo o potpuno ravnoj kosi iz 90-ih, kakvu fura Katie Holmes.

Sada to trendi razdoblje ostavlja trag i na popularni bob, vječno omiljenu frizuru. Trenutno se na društvenim mrežama mogu vidjeti brojni stilovi koji izravno podsjećaju na 90-e. A veliki hit je Beckhamov bob iz 90-ih, u to vrijeme kultna frizura koju ćemo definitivno viđati posvuda i u jesen 2023.

Ovako izgleda Beckhamov bob iz 90-ih

Razlikuje se od klasičnog boba uglavnom po različitim duljinama i razinama. Izgledom pomalo podsjeća na 'boyfriend bob' ili njegovu dužu varijantu, trenutno također vrlo popularan talijanski bob jer se slojevitim šišanjem stvara volumen u kosi.

Uzor za Beckhamov bob iz 90-ih je kultna frizura Keire Knightley iz filma 'Baš kao Beckham', koju su brojne obožavateljice već tada kopirale zato što spaja široke i duge slojeve s nježno zaobljenim vrhovima i kraćim slojevima.

Da bi se postigao laskavi Beckhamov bob, prilikom šišanja je važno započeti s prednjim dijelom i skratiti ga. Nakon toga se podrezuju vrhovi da bi kosa dobila maksimalan volumen i lakoću. U svakom slučaju, ona ne smije biti opterećena, a vrhovi trebaju biti izuzetno lepršavi da bi se mogli lako oblikovati.

Kako stilizirati ovu trendi frizuru?

Najbolje je sušiti kosu okruglom četkom. Nakon toga je potrebna samo krema za teksturu da bi izgled bio još voluminozniji. Jednostavno je rukama rasporedite po kosi i nježno je raščešljajte. Dakle - volumen je zajamčen!

Ipak, imajte na umu to da ako priželjkujete Beckhamov bob, morat ćete reći zbogom dugačkoj kosi. Osim toga, ovako oblikovanu frizuru valja redovito održavati i šišati.