Posh Pets Boutique and Spa

[FOTO] Psi bogatih vlasnika u Emiratima zbog vrućine trče u rashlađenim teretanama, evo kako to izgleda

28.08.2022 u 10:19

Bionic
Reading

Oscar pobjeđuje ljetnu vrućinu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima vježbanjem u rashlađenoj teretani, trčanjem na traci dva do tri puta tjedno. Ništa neobično - osim što je Oscar pas

I dok sve više temperature u Zaljevu postaju opasne za zdravlje uz sve veći strah od brzine klimatskih promjena, oni koji si mogu priuštiti da ne rade vani na jakom suncu ostaju unutra uz klima uređaje.

A vlasnicima razmaženih ljubimaca koji imaju novca za razbacivanje klimatizirana teretana za pse postalo je zgodno rješenje.

"Zimi bih ga izvodila van, ali (ljeti) bi ostao u kući", kaže Oscarova vlasnica Mozalfa Kan, pakistanska iseljenica.

"Jer kad god ga izvedem, slabo mu je od vrućine", objašnjava.

Resursima bogat Zaljev spada u regije najviše izložene riziku od globalnog zatopljenja, a neki se gradovi suočavaju s mogućnošću da do kraja stoljeća postanu nenastanjivi.

  • +3
Posh Pets Boutique and Spa Izvor: Profimedia / Autor: Karim SAHIB / AFP / Profimedia

Temperature često iznad 45 stupnjeva

Temperature u Emiratima često se penju iznad 45 Celzijevih stupnjeva, a mogu ostati iznad 40 stupnjeva čak i poslije ponoći.

Ujedinjeni Arapski Emirati, kao i druge zemlje Zaljeva, padaju u djelomičnu hibernaciju tijekom dugih, vrućih ljeta, a oni koji si to mogu priuštiti ostaju zatvoreni u klimatiziranim domovima i na radnim mjestima.

Toplinska prijetnja zdravlju

Oscar, velški korgi, sada vježba u Posh Pets Boutique and Spa u Abu Dabiju, trgovini i salonu za njegu koji nudi ono što se naziva prvom teretanom za pse u UAE.

Izvor: Društvene mreže

Osoblje ga pažljivo učvrsti pojasom na jednoj od dviju prilagođenih sprava za trčanje prije nego što počne trčati, sa staklenim pregradama s obje strane kako ne bi mogao pasti.

Umjesto da se postavljaju na određene brzine, trake za trčanje se automatski prilagođavaju tempu svakog psa.

Oscarov vlasnik počeo ga je dovoditi u teretanu u glavnom gradu Emirata nakon što mu je veterinar savjetovao da ga ljeti ne šeće zbog opasnosti od toplinskog udara.

Prošlog ljeta bilo mi je jako teško jer nije postojalo ovakvo mjesto, kaže Khan.

Uz veliku vrućinu i vlagu, "prošetamo samo dvije, tri minute i gotov je, ne želi hodati".

Polusatno trčanje svog ljubimca na traci vlasnik će platiti 7,5 dolara

Mansur al-Hamadi, vlasnik tvrtke Posh Pets koji voli pse, naplaćuje 25 američkih centi po minuti za korištenje traka za trčanje ili 7,5 dolara za polusatno trčanje.

Psi bi trebali vježbati najmanje 30 minuta dnevno, kažu stručnjaci.

"Zamislite da ih možete šetati samo jednu ili dvije minute dnevno", kaže Hamadi za AFP.

"Pomno smo proučili projekt kako bismo ga učinili 100 posto sigurnim. Sve je odabrano s pažnjom, a ne nasumično, kako bismo izbjegli buduće probleme i kako ne bismo ozlijedili pse", dodaje.

Destiny, sedmomjesečna njemačka ovčarka, također je redovita, upada u teretanu i igra se s ostalim psima.

"Za zdravlje psa, bolje je da malo vježba i da se izmori", kaže vlasnik Destiny Faed al-Mondžed. "Korištenje sprave za trčanje u zatvorenom najbolje je rješenje."

Na nedavnom natjecanju na traci za trčanje Destiny je postigla najveću brzinu.