TANJUR ZDRAVLJA

Fino i ukusno: Ova okrepljujuća povrtna juha savršena je za zimu

08.01.2024 u 19:26

Bionic
Reading

Juhe volimo tijekom cijele godine, no u hladnijim mjesecima za mnoge su omiljen obrok jer su brze i ukusne

Osim što nas mogu fino ugrijati, imaju i dodatne prednosti osobito ako se radi o onima od povrća koje sadrže mnoge potrebne hranjive tvari za naš organizam. Zašto ne biste isprobali juhu bogatog okusa za koju su vam potrebni su kupus, mrkva, luk, poriluk, krumpir i celer.

Sastojci:

1 poriluk

1 luk

1 krumpir

2 mrkve

300 g kupusa

1 komad celera

bijeli papar, sol

maslinovo ulje

peršin

Priprema:

Mrkvu, krumpir, celer i luk ogulite i nasjeckajte. Očistite poriluk i kelj, pa narežite.

Zatim u posudu ulijte malo ulja te dodajte sve prethodne sastojke. Začinite i pirjajte nekoliko minuta. Prelijte vodom (možete koristiti i ako imate temeljac za juhu) i kuhajte oko 25 minuta.

Isprobajte te dodajte sol i papar. Ovu juhu poslužite dok je vruća i dodajte na vrh malo nasjeckanog peršina. Možete je poslužiti i s ukusnim krutonima od kruha. I dobar tek!