ne može bolje

Sočni iznutra, hrskavi izvana: Evo kako napraviti najukusnije pečene krumpire ikad

25.12.2023 u 11:28

Bionic
Reading

Slavna kuharica Martha Stewart donosi recept za neodoljivo ukusne pečene krumpire kakve još niste probali

Pečenje krumpira možda se čini kao jedan od najjednostavnijih zadataka u pripremi jela, no ako želite dobiti neodoljivo sočne i hrskave krumpiriće, nije dovoljno samo upaliti pećnicu i čekati da je vas slastan prilog brzinski gotov.

Srećom, postizanje savršenog omjera mekoće i neodoljivo hrskave kore nije niti toliko teško, posebno ako slijedite izvrstan trik koji donosi Martha Stewart.

Jedna od najslavnijih kuharica današnjice na svom je Instagram profilu podijelila savjet kako ispeći najukusnije krumpire ikad, a njen jednostavan trik postao je momentalan hit.

Stewart tvrdi da su potrebne dvije promjene u uobičajenom načinu pečenja - upotreba Yukon Gold sorte krumpira i duže pečenje.

Naime, većina nas navikla je pri pečenju koristiti krumpir s grubom korom koji je čvršće teksture, dok mladi krumpir nalik Yukon sorte češće koristimo za pire ili pomfrit.

No, upravo zbog njegove tanke, aromatične kore i niskog sadržaja škroba, ova sorta pokazuje se kao apsolutno najbolji odabir za pečenje.

Dakle, nakon što ste nabavili svoje Yukon Gold krumpire, dobro im očistite i posušite koru te ih bez guljenja stavite u pleh za pečenje. Važno je da su podjednake veličine (manje ili srednje) kako bi se ravnopravno ispekli.

Potom, umjesto da ih pečete na visokoj temperaturi kao što je uobičajeno, stavite ih u zagrijanu pećnicu na tek 160°C i ostavite da se nježno peku tijekom 90 minuta.

Iako možda možete pomisliti da će se doslovno rastopiti pri toliko dugom pečenju, u stvarnosti će postati neodoljivo mekani iznutra, a hrskavi izvana te ćete garantirano ovih blagdana imati najukusnije pečene krumpiriće do sad.

Ekstra savjet koji donosi Martha Stewart jest da ih nježno začinite ružmarinom ili peršinom te prilikom serviranja svaki krumpirić blago otvorite i stavite malu žličicu maslaca u sredinu.