inovativna senzorička igračaka

Fidget koji opušta tijelo i duh i vraća koncentraciju

05.04.2022 u 14:15

Bionic
Reading

Neka digne ruku onaj tko nije u ruke uzeo fidget spinner ili Pop it! fidget igračku. Nitko? I mislili smo tako

Zaboravite na fidget spinner, Pop it!, narukvice, rubikovu kocku jer na naše tržište je stigao fidget slug koji je pokorio TikTok, vrtiće, škole, fakultete, urede i baš svaki dom!

I ovog proljeća, Delmerion je ponovno prvi na hrvatskom tržištu u dovođenju inovativnih senzoričkih igračaka koje pomažu pri opuštanju, koncentraciji i stvaranju pozitivnog okruženja uz fidget. Ovoga puta to je fidget slug koji pruža jedinstveno senzoričko iskustvo koje će uz jednostavan fidgeting suptilnim zvukovima pružiti odmor, vratiti koncentraciju i značajno umanjiti stres i negativu. Jednostavan je, ali moćan. Neki stručnjaci kažu da senzoričke igračke mogu biti korisne za smirivanje i fokusiranje, pogotovo kod djece i odraslih koji imaju probleme sa zadržavanjem pažnje ili hiperaktivnošću.

Možete izabrati između pregršt boja – rainbow, dvobojni, jednobojni, a od sada i GLOW IN THE DARK fidget slug koji će zasigurno oduševiti i najmlađe i one najstarije. Fidget slug osim fidgetinga služi i kao puzzle slagalica jer se svi dijelovi igračke mogu razdvojiti, pa tako možete kreirati fidget slug po svom guštu. Satima. Vjerujte nam, mi se već peti dan ne odvajamo od naših slugova.

Također, možete birati između više dimenzija – velikog fidget sluga od 20cm, malog fidget sluga od 10cm koji je friendly i za vrtiće i škole ali i urede i fidget slug privjeska koji može s vama gdje god krenete. Jer stres je svuda oko nas, a uz ovaj fidget stres može napustiti prostoriju i naći novu žrtvu.

Gdje kupiti fidget slug? Na www.delmerion.hr i na svim kioscima TISKA. Kupiti ga možete već danas i priključiti se mnoštvu ljudi koji su odlučili stresu reći zbogom uz fidget slug senzoričku igračku.

Što znanstvenici kažu o fidget igračkama?

Tijekom posljednjih nekoliko godina, sve veći broj istraživanja proučavao je učinke fidget igračaka na one s poremećajem pažnje i hiperaktivnošću (ADHD), anksioznošću, autizmom i drugim stanjima koja utječu na učenje i koncentraciju.

Dokazi upućuju na to da fidget igračke mogu utjecati na vještine kontrole fine motorike ljudi, koje su uključene u izradu malih, preciznih pokreta.

U studiji iz 2018. godine, istraživači su u istraživanje uključili 81 osobu kako bi izmjerili učinkovitost fidget igračaka na njihove vještine kontrole motorike.

Podijelili su sudionike u kontrolnu skupinu, lažnu skupinu koja je držala fidget spinner i eksperimentalnu skupinu koja je mogla rotirati spinner. Svaka je osoba iscrtala spiralu na tabletu prije i nakon ispitivanja. Morali su izbjegavati korištenje potpore tijela ili bilo čega drugog osim izravnog kontakta olovke s tabletom.

Oni u eksperimentalnoj i lažnoj skupini pokazali su poboljšanje, koje je bilo izraženije u eksperimentalnoj skupini. Međutim, istraživači su mogli procijeniti ovaj pozitivan učinak samo u kratkom roku.

Istraživači su primijetili da fidgeting u većini okruženja proizlazi iz stresa ali i da fidgeting ublažava taj stres. To bi moglo ukazivati ​​na to da fidget igračke igraju važnu ulogu u liječenju anksioznosti, stresa i ublažavanju hiperaktivnosti.

Što smo zaključili?

Fidgeting nam je uvelike pomogao pri stresnim situacijama da ne “prijeđemo crtu” i ne reagiramo burno, pomogao nam je da se umirimo i fokusiramo na radne zadatke, a imamo i “insajdersku” informaciju da je naš student položio anatomiju zahvaljujući fidgetingu uz fidget sluga!

Trebate li kupiti fidget sluga sebi ili vašim najmlađima? Definitivno da.