sunčani dani

Evo kako odabrati savršene sunčane naočale prema obliku lica

08.04.2023 u 17:17

Bionic
Reading

Ukoliko nemate tu sreću da živite u Dalmaciji, tek dolaskom proljeća posegnut ćete za sunčanim naočalama. Baš kao i sve u modi, svaka sezona nosi svoje trendove, a drugačije nije ni u svijetu sunčanih naočala

Sunčane naočale više su od same zaštite očiju od sunčevih zraka, a to znaju baš svi. Uz prave sunčane naočale, svaka žena osjetit će se samopouzdanije i outfit će biti posve zaokružen odabirom pravog modela. Mnoge žene posvećuju veliku pozornost ovom modnom dodatku jer dodaje karakter odjevnoj kombinaciji, a upravo karakter je ono što se traži i cijeni.

Ipak, ne stoje svi modeli svima i svaki oblik glave ima modele koji mu bolje stoje.

Ove sezone ponovno se vraćaju oversized naočale, što nije ni čudno jer modni trendovi već duže preferiraju predimenzionirane komade. Osim glomaznih naočala, pozornost će plijeniti i one sa staklima u boji, kao i futuristički modeli.

Ukoliko imate srcoliku glavu, baš poput Reese Witherspoon i Eve Longorije, izbjegavajte naočale s previše dodataka i dekorativnih elemenata. Radije birajte one 'mačkaste' koje će istaknuti vaše jagodice. Osim toga, dobar odabir su i ovalni modeli, poput modela 'Oval Solid Evolve' popularnog brenda Ray Ban. Žene oblika lica poput srca naočalama mogu istaknuti vrline lica kada nose i naočale sličnog oblika, a najsličnije su 'avijatičarke' koje su široke na vrhu i uže pri dnu.

Uz izdužena lica najbolje pristaju oversized modeli sunčanih naočala, baš kakve je predstavio Celine i zavladao scenom modnih naočala. Ipak, izbjegavajte mini uske modele koji bi mogli dodatno naglasiti duljinu lica.

Manekenka Gisele Bundchen tako rado nosi brend Ray Ban, a sjajno joj pristaju i model clubmaster, kao i popularne 'avijatorice'.

Ženama oštrijih crta lica četvrtastih čela i brada preporuča se izbjegavati moderne geometrijske naočale koje su prošle godine bile vrlo popularne. Ipak, ove sezone zamijenile su ih predimenzionirane naočale, a uz četvrtasta lica pristaju okrugle, ovalne i mačkaste naočale. Okrugli okviri uravnotežuju četvrtasto lice i, obratno, četvrtasti okviri uravnotežuju okrugla lica.

Margot Robbie i Natalie Portman primjer su poznatih žena s četvrtastim licima, a Robbie je u New Yorku ove jeseni predstavila jedan look za pamćenje. U sivom odijelu glumica je prošetala gradom, a oči je sakrila većim ovalnim sunčanim naočalama.

Mila Kunis primjer je ljepotice s okruglim licem, a takvim ženama najbolje stoje širi pravokutni modeli. Kako se vaše lice ne bi dodatno zaokruživalo, trebale biste izbjegavati okrugle okvire sunčanih naočala.

  • +8
Sunčane naočale Prada Izvor: Profimedia / Autor: Luca Marenda/Pacific Press / Shutterstock Editorial / Profimedia