neo-minimalizam

Novi modeli sunčanih naočala i 'drugačiji' remeni: Sve što trebate znati o novim proljetnim trendovima

07.03.2023 u 14:02

Bionic
Reading

Romantična praktičnost, neo-minimalizam, nesavršene proporcije i jednostavne dekoracije ključna su obilježja koja će prevladavati outfitima nadolazećeg proljeća

Nedavni tjedni mode održani u Parizu, Milanu, Londonu i New Yorku pokazali su neke nove trendove u modnim dodacima i skrenuli pozornost na razne mogućnosti podizanja stajlinga koji nadmašuju opcije torbica i nakita.

Romantična praktičnost, neo-minimalizam, nesavršene proporcije i jednostavne dekoracije ključna su obilježja koja će prevladavati outfitima nadolazećeg proljeća.

U praksi, govorimo o cvjetnim dekoracijama, oversized šeširima, cargo džepovima, upečatljivim remenima, isl. efektnim, a jednostavnim modnim dodacima koji će svaki stajling učiniti modernim i jedinstvenim na svoj način.

Oversized šeširi od rafije

Od francuskih tote torbi do sandala, rafija je materijal koji odiše ljetnim stilom. Jednostavan, a toliko elegantan, savršen je dodatak za svaki proljetni stajling kojim želite naglasiti spremnost na blizinu toplih ljetnih dana.

Novost je predimenzioniranost koju smo mogli vidjeti na modnim revijama Max Mare i Jacquemusa, a ovakvi šeširi zrače misterioznom ženstvenošću i chicom.

Šeširi od rafije Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Široki remeni s upečatljivim kopčama

Od New Yorka do Pariza i svugdje između, modni svijet pokazao je potpuno zaluđenost širokom remenima s efektnim kopčama. Od onih koji sužavaju struk do komada koji opušteno vise do kukova u nostalgičnom Y2K stilu, veliki remeni dolaze s obećanjem da će postati prevladavajući trend i van modnih revija.

  • +2
Remen Louis Vuitton Izvor: Profimedia / Autor: John Nacion / Shutterstock Editorial / Profimedia

Romantični detalji u obliku cvijeća

Iako djeluju pomalo jednolično i već viđeno, cvjetni ukrasi i dalje mogu biti presudni u uspješnosti stajlinga. Trodimenzionalne ruže, kamelije ili anturiji zavladali su modnim svijetom prošlog rujna, a u popularni trend prometnuli su ih Chanel i Prada, koristeći ih kao suptilne dodatke oko vrata i na prsima.

Korak dalje u promociji cvjetnih dekoracija otišle su glumice Zendaya i Emily Ratajkowski koje su topove zamijenile zapanjujućim divovskim cvijećem koje je malo toga sakrilo.

Džepovi na svim komadima

Od hlača i jakni do čarapa, modni dizajneri pokazali su potpunu opčinjenost upotrebom džepova na baš svim komadima koje možete zamisliti. Predstavljaju spoj originalne forme i funkcionalnosti koji je na sasvim novu razinu odveo Miu Miu predstavivši dodatak u obliku remena sačinjenog isključivo od predimenzioniranih džepova.

Ferragamo je osmislio kaput kojem oko struka vise dvostruke mini torbice nalik džepovima, a Fendi je otišao korak dalje te pamučne čarape obogatio svilenim nastavkom s hibridnim utorima.

Sunčane naočale u novom dizajnu

Moderni minimalizam obilježen oversized dimenzijama i jednostavnim siluetama bio je prevladavajući stil proteklih sezona. No, povratak modnim osnovama sve je bliže, počevši sa sunčanim naočalama koje će dolaziti u suženom formatu te potpuno crnoj boji. Prada, Saint Laurent i Tom Ford samo su neki od dizajnera koji su dali naslutiti povratak provjerenim klasicima koji će se vratiti na stare staze slave.

  • +8
Sunčane naočale Prada Izvor: Profimedia / Autor: Luca Marenda/Pacific Press / Shutterstock Editorial / Profimedia