PROBUDITE POŽUDU

Evo kako možete prirodno ojačati libido

17.12.2011 u 09:42

Bionic
Reading

U posljednje vrijeme nemate preveliku želju za seksom i to vas muči jer želite uživati s partnerom i osjećati se voljeno. Možda je još veći problem to što se o tome ne raspravlja često pa sada pročitajte kako na prirodne načine probuditi želju za intimom

Nekoliko je najčešćih neprijatelja seksa poput umora, stresa, viška kilograma ili, primjerice hormonalnih problema. Nedostatak libida može biti vrlo frustrirajući, to više jer se u društvu o tome ne raspravlja prečesto i ne smatra se poželjnim problemom za diskusiju.
 
Evo nekoliko prijedloga, koje donosi Canadian Living, za prirodnu pomoć kako pojačati libido i opet se osjećati seksi i poželjno.

Alkohol

Jedno ili dva pića mogu vas fino opustiti, ali ako krenete dalje, poslije vam sigurno neće biti do seksa. Stoga, uzmite piće za sebe i partnera, porazgovarajte i opustite se pa pomalo uspalite iskrice u vezi.

Tjelovježba

Ne kažu bez razloga da žena ima više samopouzdanja ako se dobro osjeća. Redovno vježbanje pomaže vam održati tjelesnu težinu i sami ćete se osjećati privlačnije i poželjnije zbog toga. Također, dok vježbate oslobađaju se neurotransmiteri endorfini koji su zaslužni za osjećaj sreće i zadovoljstva.

Pojedina hrana izvrsna je za libido
Održavajte liniju

Sve što vas čini inače zadovoljnom utječe na jači libido. Ako vas višak kilograma sprečava da se opustite pred partnerom i češće upustite u intimne odnose, poradite na tome. No da se ne biste još više razočarali i bili nesretniji, najpametnije je krenuti malim koracima, jer višak kilograma neće otići preko noći. Izbacite slatkiše, grickalice i brzu hranu, a u prehranu uvrstite povrće, voće, cjelovite žitarice i nemasno meso te ribu. Ne zaboravite na pravilo o osam čaša vode dnevno.

Birajte hranu u bojama

Vitamini, minerali i antioksidanti koji se nalaze u voću i povrću čini nas i naše tijelo zdravijim. Osjećat ćete više energije i imat ćete bolju koncentraciju. Zato u prehranu uvrstite rajčicu, brokulu, bobičasto voće, jabuke, špinat i salatu kad god možete. Što više boja imate na tanjuru, to bolje.

Koristite suplemente

Suplementi su prirodni dodaci prehrani, a mogu biti vitamini, minerali ili pak aminokiseline. U slučaju problema sa smanjenim libidom može pomoći ginko biloba jer uzrokuje bolji protok krvi tijelom pa tako i genitalijama. Također vam može pomoći kolin, jedan od ne tako poznatih vitamina koji spadaju u skupinu B te vitamin B5. Oni su dobri za neurotransmitere acetikoline koji iz mozga šalju impulse prema spolnim organima.

Jedite hranu bogatu cinkom

Mineral cink važan je za proizvodnju testosterona. Nedostatak cinka povezuje se s problemima sa spermijima i smanjenim libidom. Cink možete pronaći u kamenicama, pivskom kvascu, mekinjama i pšeničnim klicama.

Smanjite stres

Budući da je danas prisutan u svim sferama naših života, stres može nanijeti štetu i seksualnom životu. Ima više načina kako se riješiti stresa, a neki od njih su vježbanje, meditacija, masaže tijela ili neki vlastiti ritual koji će vas opustiti poput tople kupke. Često obaveze istisnu vrijeme za opuštanje, no probajte se organizirati i tri puta tjedno pronaći vremena za opuštanje.

Hrana koja posebno pogoduje libidu

Banane - imaju puno vitamina B, a on će vam dati energiju za intimnost s partnerom.

Avokado - sadrži folnu kiselinu koja će na vas djelovati jednako dobro kao vitamin B, dati vam energiju i izdržljivost.

Orašasti plodovi - orasi i bademi obiluju masnim kiselinama koje su, između ostalog, zaslužne za bolji rad hormona.

Jaja – kao i orašasti plodovi pomažu da hormoni budu u balansu jer imaju vitamine B6 i B5.