VIŠE UŽIVANJA

Kakve veze imaju meditacija i super seks?

16.11.2011 u 10:56

Bionic
Reading

Jesam li dovoljno lijepa? Radim li ovo kako treba? Možda bih trebala početi vježbati? Takve i slične misli vrte se po glavama žena tijekom seksa, ali najnovije istraživanje kaže da ima lijeka za taj problem

Odavno je već poznato da je meditacija pozitivna stvar, ali malo tko ju je mogao povezati uz seks. Najnovije istraživanje otkriva da bi upravo meditacija mogla spasiti žene koje su tijekom seksa previše opterećene vlastitim izgledom i svojim

seksualnim vještinama, objavljeno je na stranici Msnbc. Riječ je o meditaciji ispunjena uma koja uči ženu da bude prisutna u sadašnjem trenutku. Takva meditacija može pomoći ženi da više uživa u seksu.

Da takva meditacija uistinu pomaže, posvjedočila je voditeljica istraživanja Gina Silverstein: 'Impresivno je kako meditacija ispunjena uma može povećati suosjećanje sa samim sobom, smanjenje anksioznosti i povećanje pozornosti.' Ona i njezine kolege proučavali su 44 studenata i muškoga i ženskoga spola. Ispitanici su pohađali 12-tjedni tečaj meditacije, a po završetku stručnjaci su uočili nevjerojatne rezultate. Naime, ispitanici su istaknuli kako više prihvaćaju sebe te kako se općenito puno bolje osjećaju.

Poboljšanje je posebno uočeno kod žena čiji je seksualni život patio zbog njihove nesigurnosti u same sebe. Takve žene dobile su više samopouzdanja, bolje su se osjećale u vlastitoj koži, a samim time bile su opuštenije i u seksu.