VIŠESTRUKA KORIST

Kako seks pomlađuje žene za deset godina

16.11.2011 u 09:50

Bionic
Reading

Uz poslovne i obiteljske obaveze, većini je žena seks na posljednjem mjestu i često pristaju na odnose jer im je neugodno toliko puta odbiti partnera. No više studija pokazuje da je seks izvrstan za zdravlje i zadovoljstvo općenito, ali žene to zaborave

Prema studiji magazina Healthy Women, žene se prosječno seksaju jednom tjedno. Od tisuću žena, 66 posto reklo je da je zadovoljno ako se pokoji put dogodi da dožive orgazam. Ispada da se većina žena seksa iz obaveze jer ne žele stalno odbijati partnera.

Pojedini seksualni terapeuti, poput Iana Kernera, tvrde da je i seks iz sažaljenja bolji nego nikakav, piše iVillage. Kerner smatra da je i takav seks bolji jer ipak povezuje partnere kojima su intimni odnosi zbog obaveza poput karijere i roditeljstva na dnu liste.

Savjetuje da, umjesto stalnog provjeravanja tko je odradio koje dužnosti ili bio više puta spreman za intimne odnose, pustimo stvari da idu svojim tokom i potrudimo se češće se seksati pa ćemo s vremenom shvatiti koliko je to važan i zabavan dio veze.

Elizabeth Battaglino Cahill iz Healthy Women ističe da je istraživanje pokazalo da su žene zaboravile koliko je dobrih zdravstvenih stvari vezano uz redovit seks - jačanje mišića, manje stresa, bolji imunitet, sagorijevanje kalorija i osjećaj zadovoljstva.

Još jedna dobrobit je bolji fizički izgled. Studija bolnice Royal Edinburgh u Škotskoj pokazala je da žene koje se seksaju više od četiri puta tjedno izgledaju čak deset godina mlađe.