SASVIM DRUGAČIJE ISKUSTVO

Evo kako doživjeti orgazam bez ijednog dodira

23.10.2013 u 10:03

Bionic
Reading

Mislite li da možete doživjeti orgazam samo razmišljajući o njemu i jednostavno dišući, bez ikakvog fizičkog podražaja? Da, da i da – kaže stručnjakinja za seks Barbara Carrellas, tvrdeći da može doseći orgazam samo dubokim disanjem te otkrivajući i drugim ženama kako to postići

Pedesetdevetogodišnja Barbara Carrellas iz New Yorka kaže da na njezinom tečaju žene leže na podu izvodeći vježbe disanja i stežući mišiće, piše Daily Mail. Tracy Clark-Flory, novinarka Salon.coma koja je isprobala terapiju Barbare Carrellas, kaže da je doista imala 'dublje izvantjelesno iskustvo', kako to naziva trenerica Barbara, no ipak je skeptična i pita se je li to bilo uzrokovano seksualnim uzbuđenjem ili pak hiperventilacijom.

Tijekom seanse trenerica Barbara zatraži od žena da potpuno odjevene i raširenih udova legnu na pod te slijede njezine upute o duljini i intenzitetu daha. Ljuljanje bokovima naprijed-nazad i ispuštanje glasnih zvukova može pomoći u tom procesu, rekla je stručnjakinja za seks novinarki Tracy, dodavši da u tome može pomoći i izvođenje Kegelovih vježbi.

Tracy kaže da je doživjela 'orgazam' duboko i brzo udišući te zadržavajući dah uz istodobno pritiskanje tijela prema podu. Iako priznaje da je doživjela 'duboko izvantjelesno iskustvo' koje se sastojalo od tuposti, kvrčenja prstiju i suhih usta te se nije mogla pomaknuti s poda punih deset minuta, Tracy ističe da ono baš i nije bilo seksualno uzbuđujuće, a ne može ni sa sigurnošću reći može li se pripisati osjećaju slabosti uzrokovanog hiperventilacijom.

Tehnika Barbare Carrellas inspirirana je terapijom popularnom sedamdesetih godina prošlog stoljeća, kada se vjerovalo da ljudi pomoću disanja ponovno proživljavaju traumatična životna iskustva. Iako nijedna znanstvena studija nije potvrdila djelotvornost tih terapija, neke studije pokazale su vezu između disanja i seksualnog uzbuđenja.

Studija koju je provela klinička psihologinja Cindy Mestin utvrdila je da žene koje hiperventiliraju prije gledanja erotičnog filma pokazuju znatno veću razinu genitalnog uzbuđenja, za razliku od žena koje nisu duboko i brzo disale prije gledanja filma.