MODNE IKONE

Dvoboj u crvenom: Danska princeza bez previše muke zasjenila francusku prvu damu

28.08.2018 u 16:59

Bionic
Reading

Francuski predsjednički par Brigitte i Emmanuel Macron u dvodnevnom su posjetu Danskoj, gdje su se između ostalog susreli s tamošnjom kraljevskom obitelji. Sve oči bile su uprte u dotjeranu prvu damu i princezu Mary koja ju je ovoga puta zasjenila svojim stajlingom

Francuski predsjednik Emmanuel Macron stigao je u utorak u društvu svoje supruge Brigitte Macron u Dansku. Službeni posjet Kopenhagenu nije prošao nezamijećeno, pogotovo njihov susret s kraljevskom obitelji.

U svojoj rezidenciji, dočekali su ih danski princ Frederik i njegova supruga, princeza Mary, koju mnogi smatraju jednom od najbolje odjevenih pripadnica plave krvi.

  • +2
Princeza Mary i Brigitte Macron Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Političko-kraljevski susret bio je zanimljiv i zbog upečatljivih stajlinga dvije dame. Lijepa 46-godišnja princeza kao i 65-godišnja Macron potrudile su se dotjerati za ovaj događaj te su obje odabrale istu boju haljina. Ipak, jednoj je to mnogo bolje pošlo za rukom.

Danska princeza odjenula je elegantnu haljinu brazilskog dizajnera Raquela Diniza midi dužine koja se veže u struku. Jednobojnu kreaciju podigla je zlatnim brošem na lijevoj strani te odvažnim salonkama od zmijske kože, uzorkom koji će zavladati u nadolazećoj jeseni. Kosu je podigla u urednu punđu te nosila minimalno make up-a i tako uspješno bacila gospođu Macron u drugi plan.

Francuska prva dama birala je nešto kraće izdanje haljine, što nije rijetkost u njezinoj garderobi. Nosila je haljinu A kroja preko koje je prebacila efektni kaput identične nijanse s dvorednim kopčanjem. Uskočila je u vrtoglavo visoke crne salonke te sve začinila poslovnom torbom srednje veličine. Brigitte se istovremeno nije ustručavala staviti malo jači make up.