vječni chic

Duboki dekolte stvar je prošlosti, ovaj francuski trend bit će hit narednih mjeseci

14.04.2023 u 06:19

Bionic
Reading

Ovog proljeća duboki dekolte ostavljamo po strani, a njegovo mjesto zauzima francuski trend koji ćemo viđati posvuda ovog proljeća. Popularno nazvan 'Bardot izrez' ovaj trend već je osvojio modne influencerice i trendseterice

Kada bi ovog proljeća postojao samo jedan trend, to bi zasigurno bio Bardot izrez, specifičan izrez na topovima i haljinama veže se uz jednu od najseksepilnijih glumica svih vremena, Brigitte Bardot koji predstavlja vječni modni klasik.

Populariziran šezdesetih godina prošlog stoljeća od strane francuske glumice kojoj duguje i sam naziv, ova vrsta izreza koja dolazi s golim ramenima ponovno se vraća na modne piste.

Osobito je bio uočljiv na modnim revijama jesen/zima 2023./2024., a posebno kod Ganniju gdje je bio slojevito postavljen na topove, haljine pa čak i odijela kako bi svakom izgledu dao naglašeniji stilski dodir.

Bardot izrez uljepšat će ljetnu sezonu

Nakon što je Kate Middleton sa svojim pojavljivanjem na Filmskom festivalu u Cannesu u svibnju 2022. povećala pretraživanje za ovim modnim trendom za nevjerojatnih 263 posto, mnogi modni entuzijasti su ga momentalno prihvatili.

Saint Laurent topom Anthonyja Vaccarella ili haljinom Vivienne Westwood za Hailey Bieber, Kendall Jenner u Jean Paul Gaultieru, Dula Lipa u grimiznoj silueti, a Tina Kunakey u glamuroznom izdanju. Toliko je načina da baš svaku kombinaciju začinite ovim zavodljivim detaljem.