Anita Frauwallner

Upoznajte ženu koja je napravila preko 120 znanstvenih studija vezanih uz utjecaj probiotika na zdravlje

22.10.2020 u 16:16

Bionic
Reading

Upoznajte osobu koja stoji iza Instituta AllergoSan

Upoznajte osobu koja stoji iza Instituta AllergoSan

1. Kratki pogled u prošlost - recite nam nešto o osnutku Instituta AllergoSan…

Kao vlasnica jedne od najstarijih ljekarni u Grazu, dugi niz godina radila sam na uspostavi ljekarne kao zdravstvenog i savjetodavnog centra i na poboljšanju komunikacije između liječnika i ljekarni.

Prvih 10 godina nakon smrti supruga vodila sam Institut AllergoSan iz osobnog, ali i znanstvenog interesa. Od 2002. nadalje sklopljene su velike istraživačke suradnje s dvije nizozemske sveučilišne bolnice. To je rezultiralo studijama o “Liječenju proljeva povezanih s antibioticima višesojnim probioticima” i “Prevenciji alergija tijekom trudnoće”, koje su popraćene s velikim interesom cijeloga svijeta.

Sljedećih godina Institut AllergoSan postaje sve više i više međunarodno središte za istraživanje mikrobioma. Razvijene su nove mogućnosti liječenja za kronične upalne bolesti crijeva i sindrom iritabilnog crijeva, teške bolesti jetre, pretilost, kao i za pacijente s bolestima povezanim sa stresom ili ozbiljnim gubitkom aktivnostii.

U posljednjih 10 godina OMNi-BiOTiC® nije samo postigao vodeću ulogu na tržištu u Austriji, već je postao vodeći institut u Njemačkoj i upisao se među vodeće OTC kompanije. Institut AllergoSan izuzetno je tražen partner za suradnju kako ‘kod kuće’, tako i u inozemstvu. Trenutno smo zastupljeni u preko 20 zemalja širom svijeta, u SAD-u, u Kini i na Tajvanu. Naša visoka kvaliteta i standardi su cijenjeni u cijelome svijetu.

2. Uzimajući u obzir temelje Instituta AllergoSan - biste li danas uradili nešto drugačije? Ako da, što biste promijenili?

Osnivanje Instituta AllergoSan definitivno je bila velika prekretnica u mom životu. Prekretnica koja je često bila izazovna jer sam bila mlada žena s ograničenim poduzetničkim vještinama i vrlo malo znanja o tržištu ALI - s misijom koju treba slijediti. Upravo je to razlog zašto mi je danas iznimno važno surađivati ​​s pravim ljudima kojima vjerujem. Isto se može povezati s iskustvima koja sam stekla u ranoj fazi - iskustvima koji su me učinili snažnom ženom kakva sam danas.

Čak i u izazovna vremena uvijek gledam unaprijed i nasmiješim se jer znam da naši proizvodi imaju izuzetno pozitivan utjecaj na život bezbroj ljudi. Kvaliteta naših proizvoda temelji se na znanosti i istraživanju, te smo stoga najbolji partner za zdravlje ljudi.

3. S obzirom na Vaše dugogodišnje iskustvo, možete li podijeliti s nama neke od najimpresivnijih priča o uspjehu povezanih s upotrebom sinbiotika OMNi-BiOTiC®?

Dopustite mi da vam ispričam o jednom našem kupacu koji mi je opisao uspješnu priču svoje supruge. U ožujku ove godine imala je dva velika operacijska zahvata. Tada je tjedan dana bila u induciranoj komi, a zatim je mjesecima morala uzimati razne lijekove (28 tableta dnevno!).

Nije se osjećala ugodno s uzimanjem toliko tableta i imala je sve više gastrointestinalnih problema, pa je par za savjet pitao svog farmaceuta koji im je preporučio kombinaciju našeg Allroundera - OMNi-BiOTiC®6 i prebiotika OMNi-LOGiC®IMMUN.

Ona i suprug su oduševljeni - proizvodi su joj pomogli da prebrodi svoje nedaće u roku od nekoliko dana.

Nakon nekoliko tjedana uspjela je smanjiti unos tableta na jedan dan, ali oboje su nastavili uzimati OMNi-BiOTiC®6 i OMNi-LOGiC®IMMUN i rekli su mi da će to raditi do kraja života.

4. Popričajmo još malo o uspješnim pričama. Primili ste već mnogo nagrada. Na koje ste nagrade najponosniji?

Već smo primili mnogo nagrada i iskreno govoreći sve su privilegija - jer pokazuju da su napori koje moji zaposlenici i ja ulažemo više od 25 godina u dobrim i lošim vremenima, prepoznati i od strane stručne elite.

Ali postoji jedna nagrada koju nikada neću zaboraviti, jer je iznimno značajna za sve one koji ne bi imali velike šanse za preživljavanje s bolešću jetre od koje su bolovali, a sada zbog sinbiotika OMNi-BiOTiC® HETOX mogu uživati sa svojim obiteljima i živjeti dobar život - to je bila nagrada ‘’Odlikovanja predsjednika na Američkom tjednu jetre 2015. godine’’ – I ona poručuje da smo doista izveli najbolju hepatološku studiju na svijetu – to je bila iznimna čast koja dokazuje da se vizije mogu ostvariti.

5. Aktivni ste i kao autor i vaša je knjiga već prevedena na različite jezike. Planirate li uskoro napisati još jednu knjigu? Ako da, o kojoj temi planirate napisati knjigu?

Da, planiram napisati knjigu o najboljoj hrani koju možete kuhati i jesti kada bolujete od mentalne bolesti. Primjerice, kada prolazite kroz veliku depresiju ili možda samo stresno razdoblje, jednostavnije je uzeti komadić čokolade u nadi da ćete se osjećati bolje – možda samo na trenutak - ali čokolada će nahraniti loše bakterije i ubrzo stvoriti još više boli, jer ćete izgubiti svoje jako dobre prijatelje u crijevima.

6. Koliko je važna uloga Instituta AllergoSan u globalnom polju probiotika?

Danas s ponosom mogu reći da je Institut AllergoSan međunarodno priznat centar izvrsnosti u istraživanju mikrobioma zahvaljujući našoj stručnosti. S više od stotinu znanstvenih studija koje su provedene i objavljene s međunarodno poznatim klinikama širom svijeta, Institut AllergoSan dokazao je svoju poziciju na globalnom polju probiotika. Uz to, stečeno znanje o ogromnim funkcionalnostima naših crijevnih bakterija kombinira se u proizvodima našeg branda "OMNi-BiOTiC® ".

Kad sam vidjela da na međunarodnom tržištu postoji toliko neučinkovitih probiotika, osjetila sam duboko razočaranje zbog svih onih ljudi koji nisu znali što visokokvalitetni probiotici mogu učiniti. Pitala sam svog sina hoće li me podržati u radu kompanije, shvaćajući koliko mi je važno ispuniti moju misiju. Dakle, sada smo zajedno i radimo na našoj viziji da ljudima učinimo život boljim, dajući im najbolje prijatelje za njihovo zdravlje uz OMNi-BiOTiC®.

7. Koliko je za vas važna međunarodna suradnja s partnerima? U kojim područjima (npr. istraživanjima) imate međunarodne partnere i koji su za vas ključni čimbenici uspjeha? Drugim riječima, koju strategiju slijedite?

Širenje vizije Instituta AllergoSan po svijetu vrlo mi je važno. Svjesna sam da je to moguće samo s motiviranim partnerima koji imaju istu strast kao i ja - čineći visokokvalitetne probiotike dostupnima širom svijeta kako bi poboljšali zdravlje svih.

Ipak, željela bih istaknuti da je od ključne važnosti međunarodna suradnja u raznim područjima poput istraživanja, prodaje i distribucije kako bi se osigurao znanstveni, ali i razvojni aspekt proizvoda, kao i njegova dostupnost.

Za mene su ključni čimbenici uspjeha u međunarodnoj suradnji usko povezani s ljudima. Stoga strateški tražimo organizacije koje slijede istu misiju kao i mi. Organizacije koje su motivirane i oduševljene probioticima i željne su podržati stvaranje mreže stručnjaka za razmjenu znanja širom svijeta.