MALI POBJEDNICI

Djeca hrvatskih zvijezda kao budući olimpijci

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 04.10.2012 17:23
  • Objavljeno 04.10.2012 u 17:23
Mali-Ante-i- Ana Brdarić-Boljat

Mali-Ante-i- Ana Brdarić-Boljat

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo foto

Poznate dame Ana Brdarić, Ana Begić, Amela Čilić i Mirna Maras priključile su se Pampersovoj akciji kojom žele potaknuti dječju igru i aktivnost. Uz pomoć pedometra, uređaja koji mjeri učinjen broj koraka, otkrile su koliko su ih napravili njihovi mali pobjednici

Svakodnevica beba i male djece jednaka je pripremama najboljih svjetskih sportaša. Prema stručnjacima za kretanje djece, mališani između prve i treće godine u jednom su danu sposobni napraviti jednako koraka kao maratonac za vrijeme natjecanja.

Pampers je uz pomoć djece poznatih provjerio je li to istina. Najbolje bismo shvatili svakodnevne izazove beba kada bismo percipirali težinu penjanja na trosjed koji nam doseže do prsa, penjanja uz ljestve kada nam je prva stepenica do pupka ili pak svladavanja katova putem stepenica koje su približno visine naših koljena. Naravno, za to nemamo previše mogućnosti, tako da samo možemo zamišljati s kojim se sve izazovima svakodnevno suočavaju bebe. Mališan koji uči hodati potroši energiju jednaku onoj koju odrasla osoba potroši za dvosatno trčanje ili dvoipolsatno plivanje. Dijete koje je prohodalo dnevno prijeđe udaljenost od čak 29 nogometnih igrališta.

U sklopu desetogodišnje međunarodne suradnje kompanije Procter & Gamble i Međunarodnog olimpijskog odbora, Pampers je lansirao 'Pampers igraonicu', program za djecu i roditelje koji otkriva brojne načine na koje se bebe interaktivno igraju. Kao dio programa, Pampers je uz pomoć poznatih osoba ispitao koliko su njihova djeca aktivna i nalazi li se među njima možda neki novi olimpijac. Pedometar, koji su osam sati nosili mališani, pokazao je koliko koraka i koju udaljenost prijeđu svakodnevno.

’Nakon četiri sata mjerenja doslovno sam ostala šokirana. Lana je u samo četiri sata napravila 5360 koraka! Iako brojka iznenađuje, to me ne bi trebalo čuditi jer je Lana sa svojih 17 mjeseci izuzetno aktivna beba. Ona trči, skače, prava je sportašica. Lana je stalno u parku, žilava je i spretna i sve može sama. Kad ne juri, onda se penje po toboganu i vrtuljku, tako da je rezultat od 11.323 koraka za moju Lanu prosječan rezultat’, zaključila je poznata hrvatska glumica Ana Begić, uz napomenu da će obavezno provjeriti koliko ona dnevno napravi koraka.

Mali Ante, sin RTL-ove zvijezde Ane Brdarić Boljat, ima dvije godine te hoda i trči s velikim samopouzdanjem. Stoga je pedometer pokazao točan broj prijeđenih koraka. Mali pobjednik napravio je 10.213 koraka, što potkrepljuje mamine tvrdnje da je prava energetski tempirana bomba i ukoliko je budan, neprestano je u pokretu. To je, naravno, prirođeno jer su svi u obitelji aktivni.

‘Moj mali Ante doista nikad ne miruje. Toliko je nestašan da mi se čini kako je nekoliko koraka uspio napraviti i tijekom popodnevnog spavanca’, rekla je RTL-ova urednica i voditeljica Ana Brdarić Boljat.

Sin Amele Čilić, Val, nedavno je navršio dvije godine. Mali Val izuzetno je aktivan budući da u svemu slijedi svog starijeg brata. Val je vrlo brz i prema pedometru, on je u osam sata napravio 7200 koraka.

Simpatična voditeljica Mirna Maras izmjerila je korake svom sinu Niki. Trogodišnji Niko velika je spavalica pa je jedan dio mjerenja proveo u svom krevetiću. Svejedno, napravio je zavidan broj koraka, njih čak 3822. Poznati hrvatski bloger Vedran Božičević ima curicu od dvije godine koja je napravila 9522 koraka. Neumorna Tina neprestano je u pokretu, a kao i većina male djece, miruje samo dok spava.

Kao što je mini-istraživanje pokazalo, djeca imaju posebnu energiju kako bi savladala svakodnevne jednostavne prepreke koje su za njih pravi izazov. Važno je podržati ih koliko god je to moguće te im osigurati najbolju opremu i odjeću koja je udobna, mekana te ih ne sputava u slobodnom kretanju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi