16. svibnja

'Razbijanje mitova o andropauzi: Pogled iznutra na 1. Simpoziju o muškom zdravlju'

10.04.2024 u 20:06

Bionic
Reading

Fedora Phyto-Fedora Management d.o.o., tvorac Fedora Phyto linije dodataka prehrani, s ponosom najavljuje simpozij 'Andropauza: Mit ili Stvarnost', koji će se održati 16. svibnja u Hotelu Esplanade, Mihanovićeva ulica 1, Zagreb. Ovaj simpozij ima za cilj informirati muškarce o važnosti andropauze te pružiti stručne informacije i savjete o tome kako se nositi s njom

Voditelj simpozija: Gosp. Zoran Šprajc, poznati novinar i voditelj, koji će svojim iskustvom i karizmom pridonijeti dinamici i angažmanu sudionika tijekom događanja, stoji u najavi.

  1. Dr. sc. Dinko Hauptman, dr. med. Predavanje: 'Testosteron, kralj hormona – da je li krivac za sve?'

Najava: Pridružite se dr. sc. Dinku Hauptmanu, urologu i subspecijalistu andrologije iz KBC Zagreb, Klinike za urologiju, dok istražuje moć i mitove iza testosterona, često nazvanog 'kraljem hormona'. Upoznat ćete se s najnovijim spoznajama o ulozi testosterona u ljudskom tijelu te raspravljati o njegovom utjecaju na zdravlje muškaraca.

  1. Dr. sc. Silvija Zec Sambol, dr. med. Predavanje: 'Što bi muškarci trebali znati o umoru i stresu, a ne usude se pitati?'

Najava: Dr. sc. Silvija Zec Sambol, liječnica integrativne medicine i klinička nutricionistica, otkrit će vam tajne koje muškarci često ne usude pitati. Kroz svoje bogato iskustvo, istražit će vezu između umora, stresa i muškog zdravlja te podijeliti savjete kako se nositi s tim izazovima na najbolji mogući način.

  1. Marino Bašić, mag. cin. Predavanje: 'Što je tajna dugovječnosti i kako možemo usporiti starenje?'

Najava: Uz Marina Bašića, magistra kineziologije i kondicijskog trenera vrhunskih sportaša, istražit ćemo tajne dugovječnosti i strategije za usporavanje procesa starenja. Sa svojim iskustvom kao fitnes edukator i vlasnik teretane, Marino će nas voditi kroz ključne elemente zdravog života i aktivnog starenja.

  1. Nataša Barolin Belić, M. Psych (Gest) Predavanje: 'Sex-Andropauza ili kriza srednjih godina?'

Najava: Nataša Barolin Belić, geštalt psihoterapeutkinja i certificirana seksualna terapeutkinja, istražit će kompleksnu vezu između seksualnosti i dobi kod muškaraca. Kroz svoj terapijski pristup, Nataša će nas uputiti u razumijevanje izazova koje donosi andropauza i kriza srednjih godina te ponuditi perspektivu za ostvarenje zadovoljavajućeg seksualnog života unatoč tim izazovima.

Fedora Phyto linija proizvoda, rođena iz sinergije znanosti i prirode, predstavlja rezultat istraživanja prirodnih i certificiranih kvalitetnih sastojaka koji prolaze kroz rigorozan proces formulacije i standardne proizvodne metode najviše kvalitete. Ovaj simpozij pruža jedinstvenu priliku za muškarce da saznaju više o andropauzi, razmijene iskustva te dobiju korisne savjete za očuvanje zdravlja i dobrobiti.

Zašto prisustvovati? Simpozij nudi priliku za edukaciju iz prve ruke od vodećih stručnjaka, mreženje s drugim muškarcima koji teže unaprijediti svoj život, te otkrivanje novih alata i resursa koji mogu pomoći u postizanju veće autentičnosti i ostvarenju. Fedora Phyto vjeruje da svaki muškarac ima pravo ostvariti svoj maksimalni potencijal i živjeti život punim plućima. Naš simpozij predstavlja korak naprijed u ostvarenju te vizije.

Registracija i dodatne informacije Za više informacija o simpoziju i kako se registrirati, posjetite našu web stranicu Fedora Phyto ili nas kontaktirajte putem e-maila na info@fedoraphyto.com. Pridružite nam se u Esplanadi i krenite na put prema ostvarenju svoje najbolje verzije! Istražite Novosti o Muškom Zdravlju! Osigurajte svoje mjesto sada.

18:05 – 18:30

Testosteron, kralj hormona- da li je krivac za sve?

Stručni i znanstveni interes Dr.sc. Dinka Hauptmana obuhvaća područje urologije, andrologije i transplantacijske medicine mijenjajući tako kvalitetu života mnogih pacijenata.

Jedan je od pet androloga u Hrvatskoj koji andrologiju razvijaju kao multidisciplinarnu subspecijalnost u hrvatskoj medicini, tako da KBC Zagreb preko Centra za andrologiju Europske androloške akademije postaje jedan od vodećih centara za edukaciju stručnjaka iz Europe.

Uz andrologiju uži interesi su mu muška neplodnost, erektilna disfunkcija, rekonstruktivna urologija, umjetni sfinkteri, penilne proteze i transplantacija bubrega, te aktivno sudjeluje u domaćim i međunarodnim znanstevenim projektima u ovom području djelovanja.

Pročelnik je Poliklinike - Klinike za urologiju KBC Zagreb koja je od ove godine u Nacionalnom programu ranog otkrivanja karcinoma prostate što nas svrstava među prve države u Europi i u svijetu koje provode takav program.

U svom izlaganju na temu andropauze 'Testosteron, kralj hormona - da li je krivac za sve?' dati će nam odgovore na pitanja o simptomima, kako se ovo stanje dijagnosticira i liječi te da li se može odgoditi.

18:35 – 19:00

Što bi muškarci trebali znati o umoru i stresu, a ne usude se pitati?

Specijalizacija iz interne medicine i kliničke nutricije na Medicinskom fakultetu u Rijeci usmjerila je Dr. sc. Silvija Zec Sambol u područje njenog užeg ineresa, a to je integrativna medicina jer spaja znanja Istočne i Zapadne medicine prilagođavajući ih pacijentu. Osnovni pristup zdravlju započinje s nutritivnom terapijom, uravnoteženjem mikrobioma, adekvatnim i personaliziranim ortomolekularnim pripravcima i fitoterapijom. Jedino cjelovit pristup zdravlju može biti učinkovit put k zdravlju. Tako da je životni cilj ove integrativne liječnice educirati i voditi ljude u postizanju ravnoteže, motivirajući ih na promjenu kroz prehranu, tjelovježbu i pozitivne misli, te liječiti ne samo tijelo već duh i dušu. A užurbani i prebrz tempo života ostavlja sve manje vremena za ono najvažanije - brigu o zdravlju. Poslovni ljudi su među prvima na meti stresa, koji postaje problem suvremenog društva, ali i bolest 21. stoljeća. Pojam managerska bolest sve je prisutniji, a javlja se zbog psihičke preopterećenosti poslom – previše radnih zadatka i prevelika odgovornost na leđima poduzetnika. Stalni umor, nezdrava prehrana, premalo sna i nedovoljno kretanje, samo su dio loših navika modernog čovjeka...'

19:00 – 19:30

Što je tajna dugovječnosti i kako možemo usporiti starenje?

Magistar kineziologije Marino Bašić je već više od 20 godina kondicijski trener vrhunskih sportaša Hrvatske nogometne reprezentacije, Hrvatske skijaške reprezentacije i Hrvatskog teniskog saveza. Priznanje za najboljeg kondicijskog trenera godine, dobio je 2015. od strane Udruge kondicijskih trenera Hrvatske (UKTH). Svoje bogato iskustvo je kao uvaženi predavač na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu prenosio mladim generacijama punih 10 godina. U svijetu fitnesa aktivan je kao trener i kao edukator. Seminare održava u teretani BASIC GYM ONE čiji je vlasnik. Autor je dviju knjiga 'Do mišića bez utega' i 'Basic Training for Life' koje su prodane u 5.000 primjeraka. U njima opisuje metode treninga kojima je za cilj dovesti rekeativca u njegovu idealnu formu na najsigurniji i najučinkovitiji način. Kako navodi 'Cilj je postati najbolja verzija sebe i to je za svakog moguće.'

U svom izlaganju na temu andropauze odgovorit će na pitanje: 'Što je tajna dugovječnosti i kako usporiti starenje?'

19:35 – 20:00

Sex- Andropauza ili kriza srednjih godina?

Nataša Barolin Belić je Magistra geštalt psihoterapije (Master in Gestalt Psychotherapy). Magistrirala je na European Accredited Psychotherapy Training Institute - Gestalt Psychotherapy Training Institute Malta EAPTI-GPTIM. Četverogodišnju edukaciju iz Geštalt terapije završila je na IGW-u, Institutu za integrativnu gestalt terapiju, Würzburg, kod Irene Bezić i Jadrana Morovića. Posjeduje europske certifikate ECP (European Certificate of Psychotherapy) i EAGT (European Assotiation for Gestalt Therapy) kao i Ovlaštenje Hrvatske komore psihoterapeuta. Certificirana je seksualna terapeutkinja. Edukaciju iz seksualne terapije završila je pri Hrvatskom društvu za seksualnu terapiju u Zagrebu. Predsjednica je HDST-a, Hrvatskog društva za seksualnu terapiju. Članica je Povjerenstva za upis Hrvatske Komore psihoterapeuta. Članica je Nadzornog odbora DGIPH-a, Društva geštalt i integrativnih psihoterapeuta. Privatnu praksu ima u Zagrebu gdje radi s pojedincima, parovima i grupama na osobnoj promjeni, razumijevanju i unaprijeđivanju seksualnog zdravlja, razumijevanju i 'demaskiranju' izazova i problema u bračnim/partnerskim odnosima, širenju područja svjesnosti i mijenjanju oslonca u drugima ili izvan sebe na oslonac u samome sebi. Predavačica je u edukaciji Hrvatskog društva za seksualnu terapiju za seksualne terapeute i savjetnike. Drži edukacije i radionice o seksualnom zdravlju i partnerskim odnosima za: psihoterapeute, savjetodavne terapeute, mlade, studente i građane. Suradnica je u emisiji Kod nas doma na HTV 1, gdje na popularan način promovira teme vezane uz seksualno zdravlje i partnerske odnose. Povremeno sudjeluje i u drugim TV i radio emisijama, kao i u tiskovnim i digitalnim medijima. U svom izlaganju sa temom 'Sex- andropauza ili kriza srednjih godina?' odgovorit će na pitanja:

Kako komunicirati o izazovima, problemima, stidu, nelagodi, osjećajima nemoći...? Kako najčešće andropauzu doživljavaju muškarci a kako žene? Što možemo učiniti da bi imali kvalitetan seksualni život u i nakon andropauze?

20:00 – 21:00

Panel diskusija