Ovi brownieji s bundevom idealna su jesenska poslastica koja će vas oduševiti i izgledom i okusom
Ovi sočni brownieji sa slatkom, pečenom bundevom i aromom naranče pun su pogodak za hladnije dane u kojima želite uživati u toplom i neodoljivom desertu.
Svjetlo narančasta boja bundeve u kombinaciji s čokoladom stvara savršen vizual, ali i spoj okusa, dok začini poput mljevenog cimeta i muškatnog oraščića donose dodatnu toplinu, idealnu za jesenje dane.
Riječ je o desertu za čiju je pripremu nužno odvojiti malo više vremena, ali samo zbog duljine pečenja - priprema je brza i vrlo jednostavna!
Sastojci:
Brownie
- 200 g tamne čokolade
- 150 g maslaca
- 170 g šećera
- 3 jaja
- 1 žlica soka od naranče
- 100 g glatkog brašna
- prstohvat soli
Preljev s bundevom
- 200 g pirea od pečene bundeve
- 200 g krem sira
- 80 g šećera
- 1 jaje
- 1 žličica mljevenog cimeta
- korica jedne naranče
- 1 velika žlica brašna
Priprema:
Bundevu narežite na srednje velike komade i maknite koštice. Pleh obložite papirom za pečenje i pecite na 180° oko 40 minuta.
Za to vrijeme napravite smjesu za brownieje. Na laganoj vatri otopite nasjeckanu čokoladu za kuhanje s maslacem. Stavite da se ohladi na sobnu temperaturu pa u nju umiksajte jedno po jedno jaje. Dodajte šećer, brašno i sol.
Nakon što je pečena, bundevu ohladite i skinite koricu. Napravi pire i u njega umiješajte krem sir, jaje i šećer. Potom dodajte žlicu brašna, cimet i naribanu koricu naranče te sve miksajte da se sastojci sjedine.
U pleh za pečenje ulijte smjesu za brownie i pecite je 10-ak minuta na 170°C kako bi očvrsnula. Potom je izvadite i nježno prelijte smjesom s bundevom, koju možete čačkalicom nježno utisnuti kako biste dobili šareni uzorak. Pecite još pola sata na 170°C.