ŠTETNE PREPORUKE

Čuvajte se savjeta slavnih osoba

04.01.2010 u 10:39

Bionic
Reading

Megan Fox i Cindy Crawford zaklinju se da svoju vitku liniju duguju vinskome octu, Shilpa Shetty tvrdi da gazirana pića prouzročuju bore, dok Roger Moore kaže da jetrica uzrokuju ozbiljne bolesti. Znaju li oni uopće išta o tome?

Znanstvenici upozoravaju da se savjeti slavnih osoba vezani uz zdrav život i dobar izgled ne smiju uzimati ozbiljno i napominju da slavni sve češće iznose svoje teorije o zdravlju i ljepoti, a ljudi ih ne bi trebali slušati.

'Koliko god to bilo privlačno čuti, činjenica je da ne postoji magična pilula ili magični losion za skidanje kilograma. Tijelu neće pomoći vinski ocat da izgubi kilograme ako vi ne pazite na to što jedete', istaknula je Lucy Jones, poznata londonska nutricionistica.

Lucy Jones osvrnula se i na upozorenja Rogera Moorea koji je izjavio da jedenje jetrice može prouzročiti Alzheimerovu i druge slične bolesti. 'Nijedna hrana ne smije se promatrati kao izolirani slučaj koji može pridonijeti razvoju neke bolesti. Uvijek postoji niz faktora koji utječu na nastanak određene bolesti', napomenula je poznata nutricionistica.

Iako slavni vole dijeliti savjete o zdravom načinu prehrane i tretmanima ljepote, činjenica je da su oni nestručni te da ih treba uzimati s rezervom.