tko će dočekati jesen

Crni sako nikad nije bolje izgledao, a ove modele nosit ćete već sada

27.08.2023 u 15:38

Bionic
Reading

Crni sako oversized i pomalo muževnog kroja must-have je komad za jesen, a tako je svestran da ga možete početi nositi već i sada, čim se temperature malo spuste

Crni sako već dulje vremena nosi titulu 'najsvestranijeg predmeta' u ormaru. Pogodan kako za svakodnevne izlaske tako i za posebne događaje, odlično je rješenje za više od jednog looka u nebrojenim prilikama. Uzevši to u obzir, ovaj sjajan modni komad nastavlja biti trendom i u sezoni pred nama.

Stoga ne čudi da su upravo crni sako glavni modni brendovi uvrstili među svoje prijedloge za sezonu jesen/zima, uz jedan novitet: crni sako za zimsku sezonu dolazi u naglašenom muževnom stilu te predstavlja odličnu alternativu strukiranom sakou koji je do nedavno vladao ormarima trendseterica.

Crni sako na modnim pistama za sezonu jesen/zima

Za sljedeću sezonu Saint Laurent se vratio u 90-e s maksi ramenima, Courrèges je prikazao uličnu stranu ovog klasičnog odjevnog predmeta, dok je modna kuća Balenciaga do maksimuma istaknula prepoznatljivi oversized stil brenda.

Prikazani modeli crnog sakoa poprilično se razlikuju od brenda do brenda ali kao opća pravila mogu se identificirati neke zajedničke smjernice: bez uskih silueta, jarkih boja ili sirovih krojeva. Nakon što je nadvladan klišej koji smatra da je sako jednostavmo previše klasičan da bi postao trendom, ova jakna koja 'nije kao druge' može postati središnja točka svakog stajlinga.

Iako je crni sako odličan i pomalo nezaobilazan dodatak jesenskim stajlinzima, ovaj odjevni komad će također savršeno pristaje uz ljetne lookove.

Crni sako muževnog kroja predstavlja ekvivalent jesenskom crnom kaputu za ljetnu sezonu. Nošen kao haljina ili kao gornja odjeća, ključno je odabrati model koji, zadržavajući klasiku kroja, prati glavne trendove koji se vide na modnoj pisti: maksi ovratnike, izražena ramena i predimenzionirane oblike.

Na taj način osigurat ćete bezvremenski, a u isto vrijeme i trendi odjevni predmet iz kojeg nećete izlaziti ove jeseni, ali i nekoliko narednih sezona.

  • +9
Oversized crni sakoi Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo