NEMOJTE IH ZAOBIĆI

Četiri vodeća trenda koja jedva čekamo nositi ove jeseni

26.08.2020 u 13:17

Bionic
Reading

U moru trendova modni stručnjaci najavljuju ova četiri kao vodeće trendove jeseni, i zato pažljivo pratite i bilježite

Kako jesenske kolekcije počinju pristizati u trgovine, primijećujemo sve više trendova koji su najavljivani još prošle sezone. Jesen/zima 2020. donijet će nam pregršt iznenađenja kojima se neizmjerno veselimo, ali i nekoliko dobro poznatih, ustaljenih trendova.

Zbog utjecaja koronakrize mnogi dizajneri okrenuli su se bezvremenskom pristupu u dizajnu, kreirajući odjeću koja izlazi izvan okvira sezonskih trendova pa ćemo ove jeseni vidjeti i nekoliko modnih klasika koje uvijek iznova ističemo kao pametnu investiciju. Odličan primjer toga je odjeća u crnoj boji ili laskavi sakoi s dodatkom remenom koji naglašavaju struk i primjer su vječne poslovne elegancije.

Ipak, u moru ovosezonskih trendova, modni stručnjaci izdvajaju četiri kao najpoželjnije trendove jeseni. O kojim je trendovima riječ, saznajte u nastavku teksta.

Pleteni prsluci

Sjećate se pletenih prsluka koje su nosile naši djedovi i bake? Ovaj trend inspiriran 70-ima doživjet će povratak na modnu scenu u narednim mjesecima. Šreberski, retro look ono je na što trebate ciljati ove jeseni. U ludim 70-ima pleteni prsluci označavali su visok status u društvu i intelektualce, a pogledom na aktualne kolekcije dizajnerskih imena i high street brendova sasvim je jasno da će postati veliki sezonski trend.

Ovoj činjenici u prilog dovoljno govore podaci modne tražilice Lyst, prema kojima su od početka kolovoza pretrage modnih kupaca za statement modelima džempera bez rukava porasle za 133 posto, a podjednako ih pretražuju ženski i muški kupci diljem svijeta.

Sakoi na vezanje u struku

Rijetko koja sezona prođe bez dominacije sakoa. Ovog ljeta svjedoci smo popularnosti sakoa u kombinaciji s bermudama, prošle sezone svjedočili smo dominaciji sivog odijela, a sezonu prije kariranim sakoima koji su bili apsolutni 'must have'. Ove jeseni najpoželjniji komad odjeće bit će sakoi na vezanje ili s dodatkom remena kakve su predstavili Prada, Carolina Herrera, Monse, Miu Miu, Alexander McQueen, Michael Kors, Brock Collection i Jil Sander.

Pletene bodycon haljine

Uskoro planirate u šoping? Nikako nemojte propustiti baciti oko na pletene haljine koje polako, ali sigurno preplavljuju police trgovina. Ako je vjerovati modnim stručnjacima, ovaj model haljine bit će najpoželjniji u narednim mjesecima. Ovaj model haljine bit će veliki hit u narednim mjesecima, što je potpuno očekivano obzirom na ponovnu dominaciju minimalizma koji hara modnom scenom.

To je potvrdila i globalna direktorica prodaje Net-a-Portera, rekavši kako će pletene haljine biti 'drugi najveći trend u jesen/zimu 2020', a najpopularniji model bit će bodycon haljine od pletiva koje prate liniju tijela, kakve smo imali prilike vidjeti u kolekcijama brendova Jil Sander, Jacquemus i Proenza Schouler.

Robusne čizme

Ako ste u potrazi za čizmicama koje će izvrsno pristajati u kombinaciji s haljinama, mini suknjama ili trapericama, onda su jedne ovakve crne robusne gležnjače odličan ulov. Robusne čizme bit će veliki ovosezonski trend, stoga nikako nemojte propustiti investirati u jedne ovakve cool ljepotice.