VIĐAT ĆEMO IH NA SVAKOM KORAKU

Bluze i veste s ovim detaljem postat će vaš omiljeni izbor u narednim mjesecima

24.08.2020 u 15:16

Bionic
Reading

Jesen donosi pregršt noviteta, a jedan od njih vraća se u modu na velika vrata, i to nakon više od dva desetljeća mirovanja

Svaki put kad vrućine popuste odmah se damo u potragu za odjećom dugih rukava. Iako je ljeti ipak najljepše, i jesen ima svoje čari. Uskoro ćemo ljetne haljine i japanke zamijeniti vestama i čizmama, pa je sada pravo vrijeme da vas pripremimo na ono što vas očekuje u narednim mjesecima. Pritom naravno mislimo na modu i ono što nam ona donosi.

Nedavno smo pisali o jesenskim trendovima na koje morate obratiti pozornost, no valja napomenuti i jedan trend koji se već neko vrijeme najavljuje na sva zvona. Iako će minimalizam dominirati i ove sezone, odjeća s ovim statement detaljem uspješno će isplivati na površinu i postati meta modnih ovisnica.

Riječ je o bluzama i vestama s povišenim, predimenzioniranim kragnama koje pomalo podsjećaju na velike klaunovske ovratnike. Ovaj se trend vraća u modu na velika vrata nakon više od dva desetljeća mirovanja.

Takozvane ruffle-collar bluze obožavala je nositi i princeza Diana čije su odjevne kombinacije u 80-ima i 90-ima predstavljale standard odijevanja i bile inspiracija brojnim djevojkama i ženama diljem svijeta.

Ovaj je modni detalj bio veliki hit u 80-ima, a nakon održanih tjedana mode, primijetili smo da se uspavani trend ponovno vraća na modnu scenu u 2020., i to u velikom stilu. Bluze i veste s povišenim ovratnikom s volanima stajlingu daje dozu profinjenosti i romantike, no to ne znači da ih morate nositi u strogim formama koje su poželjne na kraljevskom dvoru.

Možete ih nositi u kombinaciji s trapericama i predimenzioniranim sakoima koji će i ove godine biti veoma popularni među trendsetericama, a ako ciljate na nešto elegantniju varijantu, bluze s povišenim ovratnikom možete nositi u kombinaciji s planetarno popularnim midi suknjama i salonkama.

Celine i Ganni u svoju su jesensko-zimsku kolekciju uvrstili nekoliko komada s ovim detaljem, a njihovu su viziju slijedili i brojni drugi dizajnerski i high street brendovi pa se nemojte iznenaditi ako ih uskoro vidite na policama omiljenih trgovina.

  • +6
Ruffle-collar bluze i veste Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije