jesenski adut

Za ovim neuglednim cipelama potražnja raste iz tjedna u tjedan, a sada znamo i koji je model najtraženiji

24.08.2020 u 14:05

Bionic
Reading

Iako još uvijek nismo službeno zakoračili u jesen, modni kupci diljem svijeta posljednje tjedne u ljetnoj sezoni koriste za intenzivnu pretragu odjevnih komada i obuće namijenjenih hladnijim mjesecima u godini, a prema novim podacima modne tražilice Lyst, ovoj nekoć omraženoj obući popularnost raste iz tjedna u tjedan

Mokasinke ili popularno zvane loaferice posljednih godina su od omražene obuće postale omiljenim jesenskim odabirom žena diljem svijeta. Osim elegantnim izgledom, mogu se pohvaliti iznimnom udobnošću, a prema novim podacima Lysta, modni kupci diljem svijeta posljednje tjedne provode u intezivnoj potražnji za ovom obućom, točnije njezinim glomaznim inačicama.

Poput 'borbenih' combat čizmi, glomazne verzije klasičnih loaferica ističu se debelim potplatom robusnog izgleda, a od mjeseca srpnja potražnja za istima na Lystu se povećala za 10 posto.

Uvjerljivo najtraženiji model glomaznih loaferica model je s potpisom talijanske modne kuće Prada ukrašen prepoznatljivim logotipom na jeziku i dizajniran po uzoru na hit model čizmi Monolith.

U posljednja dva tjedna, potražnja za njima povećala se za 43 posto, a osim ženskih interes za različitim modelima ove donedavno omražene obuće iskazuju i muški kupci. Od mjeseca srpnja, potraga za muškim inačicama loferica porasla je za 11 posto.

Glomazne loaferice u stajlinzima street style zvijezdi