griju i izgledaju cool

Čarape nikad nisu bile ovoliko in: Zbogom, goli gležnjevi!

30.11.2022 u 11:58

Bionic
Reading

Stari su konačno došli na svoje jer goli gležnjevi su potpuno out! Čarape su danas popularnije no ikad, a nosimo ih uz baš sve

Nismo sigurni tko je prvi odlučio da su čarape in, a goli gležnjevi out – ali hvala mu!

Iako je prije bilo tako cool vidjeti gole gležnjeve na minus temperaturama, danas više nije tako. Možda smo u strahu od bolesti odlučili da više nećemo riskirati i raditi tako svjesne radnje koje vode do prehlade.

Godinama smo tražili načine da sakrijemo čarape jer su bile smatrane komadom koje nitko ne želi vidjeti. Čak i kod niskih tenisica tražili smo što manje čarapice jer gležnjevi su morali biti smrznuti iz stilskih razloga.

Nasreću, moda se mijenja i goli gležnjevi danas su stvar vlastitog izbora, a ne modnog imperativa. Dopušteno nam je nositi vidljive čarape kada želimo i gdje god želimo. U izlascima, shopping-u, odlascima u ured - čarape su prihvatljive baš svuda.

Instagram je ove jeseni poludio za kombinacijom crnih mokasinki i bijelih čarapa, nešto što bi se moglo opisati 'đačkim stilom'. Osim uz popularne mokasinke, visoke čarape se kombiniraju uz čizme, a one hrabre nose ih i na štikle,

U sportskim kombinacijama postalo je nemoguće imati gole gležnjeve jer sada svi nose sportske čarape koje navuku preko sportskih tajica, a uz to kombiniraju i glomazne sportske tenisice kako bi stvorili trendi sportsku kombinaciju.

Otkada su luksuzni brendovi prihvatili ovaj jednostavan, a zimi nužan modni dodatak, nitko se više ne srami svojih čarapa. Chanel je predstavio mrežaste čarape do koljena, Hermès fine rebraste čarape s čizmama na špic i Jil Sander pamučne čarape s gležnjačama.

TOPLI DETALJ

Zanimljiv stajling: Sienna Miller pokazala otkačenu stranu i najavila povratak omraženih štucni

Pogledaj galeriju