pobjeđuju niske temperature

Lagane, a nevjerojatno tople: Ovo su tri najtrendi modela zimskih jakni

19.11.2022 u 22:52

Bionic
Reading

Temperature padaju i vrijeme je da se ugrijete. A ima li boljeg i stilski dotjeranijeg načina od umotavanja u meku, toplu i tako trendi zimsku jaknu? Ako imalo sumnjate, ovi modeli odmah će vas uvjeriti da zimska moda itekako može biti cool

Lagane, ugodne, meke i tople, a opet tako robusne - pernate jakne najmodernije su tajno oružje za hladne zimske dane i jednostavno nezamjenjive na ledenom vjetru, kiši, snijegu i niskim temperaturama.

Lagani model s nevjerojatnim efektom grijanja klasik je među zimskim jaknama i preživljava svaki trend iz sezone u sezonu. Baš na vrijeme za prijelaznu fazu između jeseni i zime, ovi modeli jakni ponovno su zavladali uličnom modom, i to u tri verzije. Od laganih prošivenih jakni do maksi varijanti, ovi modeli daleko su najpopularniji.

  • +7
Zimske jakne Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Čisti evergrin: Kratke jakne

Ovaj klasik među pernatim prošivenim modelima ove sezone itekako je dobrodošao u ormaru. Najizraženijeg sportskog stila od sve tri verzije, ovaj model seže do bokova te impresionira svojom udobnošću i malom težinom. Kratka puf jakna funkcionira u svim oblicima i bojama, a retro modeli, kao što su oni u kombinaciji boja The Nuptse outdoor brenda The North Face, posebno su popularni ove zimske sezone. U kombinaciji s trapericama i tenisicama, funkcionalne jakne prozivaju cool look inspiriran sve popularnijim 90-ima.

Uvijek udobni oversized modeli: Punjene jakne koje sežu preko bokova

Kolekcije za jesen i zima 2022. otkrivaju da su XXL puferice najvažniji trend po pitanju zimskih jakni. Ležerne kreacije, od Vetementsa preko MM6 Margiele do Y/Projecta, dokazuju koliko su XXL pernate jakne cool. Bitno je da sežu preko bokova i da su široke. Pa kad jako zahladi, nije problem odjenuti topli džemper ispod predimenzioniranih modela.

Maksimalna duljina: Tople jakne koje ostavljaju snažan dojam

Ove zime bila bi prava šteta preskočiti duge tople jakne koje duljinom podsjećaju na cool kapute. Modeli koji izgledom neodoljivo nalikuju na poplun spašavaju nas zimi i savršen su suputnik kada se spoje sve neugodnosti koje hladno godišnje doba može donijeti. Brendovi kao što su Moncler ili Canada Goose nude savršen paketić što se sastoji od sjajnog kaputa koji je s jedne strane otporan na kišu, a s druge je elegantan i moderan.