trend s piste

Hit party haljina iz 2000-ih vraća se na modnu scenu: Ovaj model ponovno će biti najpoželjniji

19.11.2022 u 15:12

Bionic
Reading

Prije kupovine nove svečane haljine za nadolazeće blagdane prvo provjerite stanje u ormaru. Naime, ove sezone bilježimo velike povratke modnih hitova iz 90-ih i 2000-ih, a među njima je i omiljena party haljina

Party haljina koja se vraća u modni fokus doista budi sjećanja: Godina je 2003. Nick Lachey i Jessica Simpson najzgodniji su slavni par koji dominira naslovnicama, Beyoncé je upravo osvojila MTV Music Awards za 'Crazy In Love', a Phoebe Philo već je dvije godine kreativna direktorica modne kuće Chloé.

Suknje su mini , hlače su niskog struka, a šiške se nose sa strane, uz neophodno 'mokro' sjajilo za usne. Mnogi su mislili da će 2000-te biti razdoblje koje će moda zaboraviti, ali bili su posve u krivu.

Posljednjih godinu dana trendovi i stilovi iz 2000-ih bilježe povratak na modnu scenu: od majica s printom leptira preko Ugg čizama i gornjih dijelova u obliku korzeta do baršunastih odijela za trčanje.

Stilski uzbudljivo i nostalgično. Približavanjem sezone praznika itekako je jasno: svečana haljina iz 2000-ih bit će apsolutni modni hit.

Hit model iz 2000-ih osvježen suptilnim promjenama

Uska na vrhu i lepršava na dnu s asimetričnim porubom - party haljina iz ovog razdoblja nadaleko se može prepoznati. Sjetite se samo Paris Hilton na dodjeli nagrada Teen Choice, Marisse Cooper iz OC California na zabavi u Newport Beachu.

Haljine tankih naramenica i pri dnu ukrašene volanima nerijetko su dolazile u jarkim bojama, a crna verzija je uvijek dobro prolazila.

Današnji modeli općenito su sofisticiraniji, a reinterpretirane haljine redom iz linija Victorije Beckham, Blumarinea i KNWL-a za proljeće/ljeto 2023. dolaze u nježnijim nijansama.

Nema potrebe vraćati se u prošlost s plavim sjenilom i lošim ekstenzijama. Odaberite neku od suvreenih interpretacija hit party haljine ili ili odaberite vintage komad i dajte mu suvremeni štih.

  • +3
Party haljina iz 2000-ih Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije